Πως έχασε την ζωή του ο 49χρονος Γιάννης Αλμαζίδης. Τί λέει ο γιος του (video)

Πως έχασε την ζωή του ο 49χρονος Γιάννης Αλμαζίδης. Τί λέει ο γιος του (video)

Από πνιγμό και άμεσα έχασε την ζωή του ο 49χρονος Γιάννης Αλμαζίδης, όταν στις 18 Δεκεμβρίου πήγε για ψάρεμα με το αυτοκίνητο του στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, αλλά παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά προσπαθώντας να περάσει μια ιρλανδική διάβαση κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο ΕΓΝΑΤΙΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που έγινε στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης όπου μεταφέρθηκε η σορός του, μετά τον εντοπισμό του την Τετάρτη σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο όπου είχε ανασυρθεί το αυτοκίνητο του, ο θάνατος του επήλθε από πνιγμό την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του. Το σώμα του είχε αρχίσει να εμφανίζει σημάδια σήψης, μια και πέρασαν 23 ημέρες από τότε που χάθηκε και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, αλλά απέβησαν άκαρπες παρά την μεγάλη κινητοποίηση αστυνομίας, πυροσβεστικής, ΕΜΑΚ, κυνηγετικών συλλόγων, διασωστικών ομάδων, του φορέα διαχείρησης του Δέλτα ¨Εβρου και της οικογένειας του όλο αυτό το διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Ανασύρθηκε νεκρός ο αγνοούμενος επί 23 μέρες Γιάννης Αλμαζίδης

Στη νεκροψία-νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Παύλο Παυλίδη δεν παρέστη κανένα μέλος της οικογένειας του, μια και είχε γίνει αναγνώριση από τον γιο του όταν εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η σορός του να επιπλέι στο νερό και με βάρκα της ΕΜΑΚ τον έβγαλαν στην όχθη του ποταμού. Ο τραγικός επίλογος για τον άτυχο νοσηλευτή και ερασιτέχνη ψαρά και κυνηγό από τον Άβαντα της Αλεξανδρούπολης, που “πλήρωσε” τελικά με την ζωή του το χόμπι του, θα γραφτεί το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν και θα γίνει η κηδεία του.

Το ένα από τα τέσσερα παιδιά του, ο γιος του Γιώργος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR,  είπε ότι ο θάνατός του σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται «σε πνιγμό. Προσπάθησε να βγει αλλά έκανε σίγουρα λάθος εκτίμηση. Ο πατέρας μου ήταν χρόνια οδηγός (και σε νταλίκες) και πάντοτε με διόρθωνε όταν έκανα κάτι μέσα στο αυτοκίνητό, όταν έπαιρνα λίγο απότομα τη στροφή ή όταν προσπαθούσα να περάσω νερά που δεν περνιούνται. Όλοι είναι χάλια στην οικογένεια. Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι».