Καϊσας: Αποζημιώθηκαν για αυξημένο ΦΠΑ πολλών χρόνων οι Σαμοθρακίτες με το έκτακτο βοήθημα

Καϊσας: Αποζημιώθηκαν για αυξημένο ΦΠΑ πολλών χρόνων οι Σαμοθρακίτες με το έκτακτο βοήθημα

Αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω οι Σαμοθρακίτες απ’την Κυβέρνηση για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και την αύξηση του κόστους ζωής και μάλιστα όχι μόνο για φέτος αλλά για πολλά χρόνια με το έκτακτο κοινωνικό βοήθημα που τους δόθηκε, τονίζει στην απάντησή ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Καΐσας προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Πέτροβιτς.

Η απάντηση του κ.Καϊσα αναφέρει:

Αξιότιμε κ . Πέτροβιτς,

Θα χαιρόμουν, ιδιαιτέρως, εάν αντί για τα «αυτονόητα» και την «αυτοέπαρση» έπαιρνα μια απάντηση με τα έργα που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια και αυτά που έχει προγραμματίσει να κάνει για τη Σαμοθράκη.

Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι από πλευράς χρηματοδότησης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ έχει στη διάθεση της η Περιφέρεια για αυτόν τον σκοπό).
Άλλωστε, αυτό που ενδιαφέρει τους πάντες και πρωτίστως τους κατοίκους του νησιού είναι να υλοποιηθούν τα έργα (γέφυρα, δρόμοι, διάνοιξη ρεμάτων, κατολισθήσεις).

Αναφορικά με το ΦΠΑ, η Κυβέρνηση ήδη αποζημίωσε τους νησιώτες με ποσά που αντιστοιχούν σε διαφορά ΦΠΑ για δαπάνες ετών και όχι εξαμήνου που ζητάτε με την επιστολή σας.

Όσο δε για το ότι έγιναν ή γίνονται τα αυτονόητα, όπως επισκέψεις υπουργών, χρηματοδότηση, επιπλέον αποζημιώσεις, νησιωτικότητα και μεταφορικό ισοδύναμο, ΚΥ Άγονο τύπου Α, γνωρίζετε πολύ καλά ότι για δεκάδες χρόνια όλα αυτά τα αυτονόητα ήταν αδιανόητα για τη Σαμοθράκη.
Καιρός λοιπόν, όλοι μας να κάνουμε το αυτονόητο.

Γεώργιος Καΐσας
Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ