“Γκάφα”Λαμπάκη. Επιτίθεται στην “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ” κάνοντας… μαθήματα δημοσιογραφίας  για δηλώσεις του που όμως δημοσίευσε

“Γκάφα”Λαμπάκη. Επιτίθεται στην “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ” κάνοντας… μαθήματα δημοσιογραφίας για δηλώσεις του που όμως δημοσίευσε

“Επίθεση” στην κορυφαία και ιστορική εφημερίδα του Έβρου και της Θράκης, την “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ”, έκανε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, προσπαθώντας μάλιστα να της παραδώσει και… μαθήματα δημοσιογραφίας, αλλά υπέπεσε σε “γκάφα” πρώτου μεγέθους γιατί οι συνεργάτες του δεν είχαν φροντίσει να τον ενημερώσουν.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ.Λαμπάκης έχασε πολύ εύκολα την ψυχραιμία του και διαμαρτυρήθηκε έντονα στην εφημερίδα γιατί όπως ισχυρίζεται στην επιστολή που έστειλε, δημοσίευσαν τις δηλώσεις της τέταρτης δημοτικής παράξης (της ΑΝΑ.Σ.Α και του επικεφαλής της Παύλου Μιχαηλίδη δηλαδή), η οποία απαντούσε σε θέσεις του, που όμως δεν είχε δημοσιεύσει. Εκτέθηκε φυσικά ανεπανόρθωτα, αφού η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ” είχε την προηγούμενη ημέρα προβάλλει και πρωτοσέλιδα την εισήγηση που θα κάνει στην Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά και την δημοσίευσε κανονικά.

Προφανώς οι συνεργάτες του και ιδιαίτερα ο Παύλος Μιχαηλίδης του Σάββα, τον οποίο προσέλαβε για υπεύθυνο Τύπου και Επικοινωνίας, ζητώντας μάλιστα από την Αποκεντρωμένη να εξαιρεθεί και από το ασυμβίβαστο ώστε παράλληλα με τον μισθό από τον δήμο Αλεξανδρούπολης να ασκεί κανονικά και το επάγγελμα του ασφαλιστή(ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό προφανώς), δεν φρόντισαν να τον ενημερώσουν ή δεν αντιλήφθηκαν ότι η ιστορική εφημερίδα δημοσίευσε τις απόψεις του.

Είναι φυσικά ξεκάθαρο ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης χάνει πολύ εύκολα την ψυχραιμία του και αυτό τον οδηγεί σε συνεχείς γκάφες. Μετά το Evros-news.gr, το οποίο επειδή του κάνει κριτική, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των άλλων ΜΜΕ που τον… λιβανίζουν, το “φωτογράφιζε” αποδίδοντας του διάφορους… καθοδηγητές, τώρα επιτίθεται και στην εφημερίδα, επειδή… τόλμησε να δημοσιεύσει απόψεις μιας δημοτικής παράταξης που του άσκησε κριτική. Μάλλον ο “περίπατος” που καυχιέται συχνά πως θα κάνει στις επόμενες δημοτικές εκλογές, δεν θα έχει και τόσο… εύκολη διαδρομή.

ΔΕΙΤΕ την απάντηση της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ” και του εκδότη της κ.Σταύρου Κονδύλη

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ”

Άδικες κατηγορίες του Δημάρχου Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, κατά της Εφημερίδος μας – Χάνει πολλά από τα δημοσιεύματά μας και εκτίθεται χωρίς να υπάρχει λόγος – Δεξαμενή ιδεών η “Ε.Θ.

Άδικες κατηγορίες κατά της εφημερίδος μας ρίχνει ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, σε επιστολή που μας έστειλε και την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω:

***

Αξιότιμε κύριε Κονδύλη,

Η ιστορία της «Ελεύθερης Θράκης» είναι συνδεδεμένη με την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Διαπίστωσα έκπληκτος ότι στο φύλλο της 12ης Ιανουαρίου 2018 να καταπατάτε βάναυσα αυτός ο ηθικός κώδικας.

Δημοσιεύσατε τις απόψεις της τέταρτης παράταξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τις οποίες επιχειρεί να απαντήσει σε δικές μου πρωτοβουλίες , τις οποίες όμως όπως οφείλατε δεν έχετε δημοσιοποιήσει.

Αναρωτιέμαι πως θα μπορέσουν οι αναγνώστες σας να διαμορφώσουν γνώμη όταν έχετε παραβιάσει τον κώδικα της αντικειμενικής και (Ολοκληρωμένης ενημέρωσης.

Ευελπιστώ ότι η συγκεκριμένη πρακτική ήταν αθέλητη και στο μέλλον δεν θα παρουσιασθούν παρόμοια φαινόμενα.

Εύχομαι σε σας και στους αναγνώστες σας ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Σας αποστέλλω το κείμενο της εισήγησής μου προς την εκτελεστική επιτροπή του Δήμου, που έπρεπε να δημοσιευθεί, πριν δημοσιευθούν οι απαντήσεις της τέταρτης παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ευάγγελος Λαμπάκης

***

Φαίνεται πως ο κ. Δήμαρχος δεν διαβάζει ο ίδιος την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, και αφήνει την ενημέρωσή του σε άλλους.

Διαφορετικά, θα γνώριζε ότι η εισήγησή του “για την Αλεξανδρούπολη στις επόμενες δεκαετίες” δημοσιεύθηκε ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ολόκληρη, στο φύλλο της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου 2018.

Και επειδή του διέλαθε το δημοσίευμα, επαναλαμβάνουμε σήμερα την σχετική Σημείωση της “Ε.Θ.”.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Δεν είδαμε στην εισήγηση του κ. Δημάρχου να περιλαμβάνεται και η αναγκαιότητα για την δημιουργία χώρων στάθμευσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Ήδη η πόλη ασφυκτιά, και το πρόβλημα παραμένει άλυτο επί δεκαετίες.

Και είναι ένα θέμα που αφορά την καθημερινότητα των πολιτών της Αλεξανδρούπολης.

Και βέβαια, ούτε λόγος γίνεται για την δημιουργία δικτύου Τραμ, που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και που θα έπρεπε να λειτουργεί από την Μάκρη μέχρι τα Άνθεια και Λουτρά.

Σ. Κ.

***

Θα πρέπει λοιπόν, από τούδε και εφεξής, προς αποφυγήν περαιτέρω παρεξηγήσεων, ο κ. Λαμπάκης να διαβάζει προσωπικά ο ίδιος την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, που αγωνίζεται με  συνέπεια και επιμονή για τα συμφέροντα του τόπου μας και κανενός άλλου.

Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, το Δημοσιογραφικό μας συγκρότημα ούτε είναι εργολάβος Δημόσιων Έργων, ούτε κάνει προμήθειες του Δημοσίου, αλλά ούτε και εκβιάζει πρόσωπα και πράγματα, ασκώντας το λειτούργημα του Τύπου, με μία “Ρομαντική” διάθεση, που ίσως είναι ξεπερασμένη στην Ζούγκλα των ημερών που βιώνουμε.

Δεν παύει όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, με την εκδοτική Ζωή των 73 Χρόνων της, να αποτελεί μία πολύτιμη Δεξαμενή Ιδεών (THINK TANK) που θα ήταν χρήσιμες και για τον κ. Ε. Λαμπάκη.

Ασκούμε καλόπιστη κριτική για όλους και για όλα.

Και αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός, πρέπει πανηγυρικά να αναγνωρισθεί, με γενναιότητα και χωρίς μικροψυχίες.

Το κείμενο σήμερα, το δημοσιεύουμε στην θέση του κύριου άρθρου, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά, δεν θα διαλάθει της προσοχής του κ. Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Σ.Κ.

Αφήστε το σχόλιό σας