Πήδηξε εν κινήσει απ’ το αμάξι με 12 λαθρομετανάστες μέσα, αλλά τον συνέλαβαν

Πήδηξε εν κινήσει απ’ το αμάξι με 12 λαθρομετανάστες μέσα, αλλά τον συνέλαβαν

Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας εξελίχθηκαν χθες το βράδυ στην Εγνατία Οδό αρχικά, με έναν Γεωργιανό που παρέλαβε 12 λαθρομετανάστες από τον Έβρο και προσπαθούσε να τους προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας, αφού όταν τον καταδίωξε η αστυνομία, δεν δίστασε να πηδήξει απ’ το αυτοκίνητο που οδηγούσε ενώ αυτό κινούνταν, για να διαφύγει την σύλληψη.

Παράτησε δηλαδή τους 12 επιβάτες από το Πακιστάν που μετέφερε, με κίνδυνο φυσικά για την ζωή τους. αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει αφού στο Πόρτο Λάγος οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε:

“Συνελήφθη χθες (12-1-2018) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 36χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο δυτικό κόμβο Κομοτηνής, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης. Πλησίον του οικισμού Πόρτο Λάγους, ο δράστης ελάττωσε ταχύτητα και εγκατέλειψε το όχημα εν κινήσει, κατευθυνόμενος σε παρακείμενο αλσύλλιο προκειμένου να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο  36χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης”.