Ρεκόρ στο κυνήγι αγριογούρουνου λίγο πριν τη λήξη, για παρέες κυνηγών απ’ το Διδυμότειχο

Ρεκόρ στο κυνήγι αγριογούρουνου λίγο πριν τη λήξη, για παρέες κυνηγών απ’ το Διδυμότειχο

Ρεκόρ στο κυνήγι αγριογούρουνου μια βδομάδα πριν την λήξη της τρέχουσας περιόδου, με 9 θηράματα την χθεσινή ημέρα, για δυο παρέες κυνηγών από το Διδυμότειχο.

Τα τελευταία χρόνια τα αγριογούρουνα έχουν αυξηθεί με τεράστιο ρυθμό στο νομό Έβρου και είναι σίγουρα πιο εύκολο πλέον για τους λάτρεις του συγκεκριμένου κυνηγιού να τα βρουν, ακόμα και σε περιοχές που παλαιότερα με δυσκολία εντόπιζαν ένα ή δυο θηράματα. Έτσι μια παρέα από το Διδυμότειχο έχει φτάσει σχεδόν τα 50 θηράματα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ως γνωστόν το κυνήγι του αγριόχοιρου τελειώνει στις 21 Ιανουαρίου.

Την περασμένη Τετάρτη ολοκληρώθηκε το κυνήγι του λαγού, όπου επίσης πολλοί κυνηγοί από τον Έβρο είχαν σημαντικές επιδόσεις. Μένει πλέον ως τις 28 Φεβρουαρίου το κυνήγι πουλιών, για το οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον απ’ τους κυνηγούς όχι μόνο του νομού, αλλά και από όλη την Ελλάδα που έρχονται στην περιοχή μας για να επιδοθούν στο αγαπημένο τους χόμπι.

Επίκεντρο θα είναι φυσικά το Δέλτα του Έβρου για τα υδρόβια πουλιά, όπου το κυνήγι γίνεται οργανωμένα, με επιφορτισμένους για την εξυπηρέτηση των εκτός νομού κυνηγών, πολλοί από τους οποίους το επισκέπτονται συνέχεια.