Τρίγωνο Έβρου: Τραγική η κατάσταση. Εννιά πεθαίνουν, ένας γεννιέται

Τρίγωνο Έβρου: Τραγική η κατάσταση. Εννιά πεθαίνουν, ένας γεννιέται

Η τραγική εικόνα που υπάρχει στο δημογραφικό, με την συνεχιζόμενη συρρίκνωση του πληθυσμού στον Έβρο και κυρίως στις περιοχές του βορείου Έβρου, θα έπρεπε κανονικά να αφυπνίσει την Πολιτεία, την Κυβέρνηση, όλα τα κόμματα και κάθε αρμόδιο θεσμικό φορέα, ώστε να βρουν κάποια λύση, πριν αυτός ο τόπος “σβήσει” εντελώς.

Εκτός από την απογοητευτική κατάσταση του δήμου Διδυμοτείχου που σας παρουσιάσαμε πριν λίγες ημέρες, την πλέον τραγική εικόνα παρουσιάζει ο πρώην Δήμος Τριγώνου που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Έβρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Ορεστιάδας Σταμάτης Γκατζίδης, το 2017 στο Τρίγωνο πέθαναν 180 δημότες και γεννήθηκαν μόνον 21.

Οι θάνατοι είναι 9 φορές περισσότεροι από τις γεννήσεις και καταδεικνύουν την πληθυσμιακή κατάρρευση στην ενδοχώρα του Έβρου είπε ο κ.Γκατζίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη για το εξαιρετικά σοβαρό αυτό θέμα.  Ανάλογη όπως τονίσαμε είναι και η κατάσταση στους Δήμους του Βορείου Έβρου, όπου στην Ορεστιάδα, στο Διδυμότειχο και το Σουφλί ο πληθυσμός μειώθηκε κατά περίπου 4.000 κατοίκους σε κάθε πόλη, κατά την διάρκεια της δεκαετίας 2001 έως 2011. Στο Σουφλί που εμφανίζεται αυτή την στιγμή κάπως ισορροπημένη η κατάσταση, οφείλεται στα μουσουλμανοχώρια του ορεινού όγκου, όπου ως γνωστόν οι κάτοικοι κάνουν αρκετά παιδιά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο κ.ΓΚΑΤΖΙΔΗΣ στον STATUS 94.2 ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΔΩ

Πηγή: statusradio.gr