Τοψίδη υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης πρότεινε χθες ο Κιτσικίδης σε σύσκεψη του “Κινήματος Αλλαγής”

Τοψίδη υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης πρότεινε χθες ο Κιτσικίδης σε σύσκεψη του “Κινήματος Αλλαγής”

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση και σύσκεψη όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2019, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr χθες στην Αλεξανδρούπολη, μεταξύ στελεχών του “Κινήματος Αλλαγής”, του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σε αυτήν μάλιστα όταν άρχισε η κουβέντα για πιθανούς υποψήφιους που θα προτείνουν για την θέση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, “έπεσε στο τραπέζι” ένα όνομα έκπληξη, που δεν ανήκει μάλιστα στον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο. Πρόκειται για τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, τον οποίο και πρότεινε μάλιστα ο Λάζαρος Κιτσικίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου. Άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα εκλογών, τοπικής αυτοδιοίκησης, συσχετισμών και επιρροής όχι μόνο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης αλλά και όλο το νομό.

Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων, εκτός του κ.Κιτσικίδη φυσικά, ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και νομάρχης έβρου Γιώργος Ντόλιος, ο Νίκος Ραπτόπουλος, ο Φραγκούλης Δούκας που είχε εκδηλώσει πρόθεση να είναι υποψήφιος και μάλιστα λέγεται ότι παρήγγειλε την δημοσκόπηση που διενήργησε η RASS στην περιοχή. Όταν οι παριστάμενοι κοίταξαν έκπληκτοι τον Λάζαρο Κιτσικίδη, αυτός εξήγησε ότι η επιλογή θα πρέπει να γίνει μια επιλογή προσώπου το οποίο θα μπορεί να… κοντράρει το νυν δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα είναι ξανά υποψήφιος.

Δεν διευκρίνισε πάντως αν έχει συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με τον ίδιο τον κ.Τοψίδη, με τον οποίο φυσικά έχει σχέσεις λόγω του θεσμικού τους ρόλου. Πάντως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, που αυτό τον καιρό ετοιμάζεται για την υποψηφιότητα του στη θέση του Προέδρου όλων των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχε δηλώσει σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν ενδιαφέρεται για τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Πάντως έχει καλές σχέσεις και συνεργάζεται με όλους τους χώρους, αν και ανήκει στη Νέα Δημοκρατία. Είναι χαρακτηριστικές οι άριστες προσωπικές του σχέσεις για παράδειγμα και με την βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Γκαρά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στις πρόσφατες εκλογέες του Επιμελητηρίου ήταν μόνο ο δικός του συνδυασμός και δεν υπήρχε αντίπαλος.

Στη συνάντηση αυτή δεν παρέστη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος του κόμματος στις προηγούμενες αυτοδιοικητκές εκλογές Απόστολος Φωτιάδης, ο οποίος είναι… ανύπαρκτος αντιπολιτευτικά όλα αυτά τα χρόνια, ουσιαστικά λειτουργεί ως δημοτικός σύμβουλος του Βαγγέλη Λαμπάκη έχοντας απογοητεύσει οικτρά όσους τον ψήφισαν, οι οποίοι με πολύ ευχαρίστηση θα έβλεπαν μια πιθανή παραίτηση του, ώστε να πάρει την θέση του ο επιλαχών κ.Τάκης Δημητριάδης. Γιατί ο κ.Φωτιάδης είναι “εξαφανισμένος” και δεν ασχολείται με αυτό που του ανέθεσαν οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης να κάνει.