Που μεταφέρεται η μονάδα που φεύγει απ’ το στρατόπεδο της Λεπτής Ορεστιάδας

Που μεταφέρεται η μονάδα που φεύγει απ’ το στρατόπεδο της Λεπτής Ορεστιάδας

Πολύς λόγος έχει γίνει εδώ και λίγο καιρό, για την απόφαση του υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μεταφέρει την μονάδα 173 ΜΕΑ/ΑΠ που εδρεύει στη Λεπτή Ορεστιάδας, σε άλλο στρατόπεδο εκτός του Δήμου Ορεστιάδας. Η συγκεκριμένη απόφαση μάλιστα είχε προκαλέσει αντιδράσεις και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της παράταξης “Ορεστιάδα Τόπος ΝΑ ΖΩ”, είχε διαμαρτυρηθεί έντονα με ανακοίνωση της.

Η μεταφορά μάλιστα που θα πραγματοποιηθεί άμεσα, εντός των πρώτων μηνών του 2018, σχολιάστηκε πάρα πολύ και αρκετοί ήταν αυτοί που επεσήμαναν ότι αποδυναμώνεται στρατιωτικά ο νομός Έβρου με την συγκεκριμένη εξέλιξη. Επειδή και η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ δημοσίευσε πρόσφατα το συγκεκριμένο θέμα και έκανε σχόλια, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας, η 173 ΜΕΑ/ΑΠ μεταφέρεται σε στρατόπεδο της περιοχής Διδυμοτείχου που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης.

Επιστρέφει δηλαδή στον δήμο που ανήκε ως το 2010, όταν και από το στρατόπεδο της Καρωτής που έκλεισε, μεταφέρθηκε στην Λεπτή. Απλά διαπιστώθηκε ότι εκεί δεν μπορούσε μια τόσο μικρή μονάδα να συντηρήσει ολόκληρο το συγκεκριμέμνο στρατόπεδο και έτσι αποφασίστηκε η… μεταφορά της. Όσο για τις επισημάνσεις της κ.Γκουγκουσκίδου, πως οι στρατιωτικοί οι οποίοι υπηρετούν στη μονάδα και έμεναν σε Λεπτή, Νεοχώρι, Πύργο και Ορεστιάδα θα μετακομίσουν με τις οικογένειες τους, ουσιαστικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Γιατί η συντριπτι’ή πλειοψηφία θα συνεχίσει να κατοικεί στην Ορεστιάδα.

Είναι εξάλλου γνωστό, πως και οι περισσότερες οικογένειες στρατιωτικών από το άλλο πολύ μεγάλο στρατόπεδο, αυτό του Λαγού, δεν μένουν στο Διδυμότειχο αλλά προτιμούν την Ορεστιάδα. Για λόγους που έχουμε επισημάνει πολλές φορές και αφορούν τα όσα προσφέρει το Διδυμότειχο(ή μάλλον δεν προσφέρει) σε κάποιον που θέλει να μείνει εκεί.

Στρατιωτικές κατοικίες στο στρατόπεδο Λεπτής;

Όσον αφορά το στρατόπεδο της Λεπτής, οι πληροφορίες του Evros-news.gr που προέρχονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρουν πως οι σκέψεις και ο προγραμματισμός είναι εκεί να κατασκευαστούν ΣΟΑ, δηλαδή στρατιωτικές κατοικίες για τη διαμονή των οικογενειών στρατιωτικών που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή.