Δ.Ε.Υ.Α Αλεξανδρούπολης: Έρχεται νέα ρύθμιση 40 δόσεων για τις οφειλές των δημοτών

Δ.Ε.Υ.Α Αλεξανδρούπολης: Έρχεται νέα ρύθμιση 40 δόσεων για τις οφειλές των δημοτών

Νέα ρύθμιση για τις οφειλές των δημοτών της Αλεξανδρούπολης προς την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου και μάλιστα σε 40 δόσεις, αναμένεται να έρθει τις επόμενες ημέρες, μετά την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τα συναρμόδια Υπουργεία και ψηφίστηκε χθες βράδυ στο Πολυνομοσχέδιο.

Η συγκεκριμένη τροπολογία, για την οποία άλλοι δήμοι της χώρας  έχουν ήδη ενημερωθεί από την περασμένη Παρασκευή και ετοιμάζουν ήδη οι δικές τους ΔΕΥΑ τις απαραίτητες ενέργειες, κατατέθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4483/2017. Για παράδειγμα, η Δ.Ε.Υ.Α.Βέροιας ήδη με ανακοίνωση ενημέρωσε τους δημότες της ότι ενεργοποιήθηκε η Παράταση Ρύθμισης Οφειλών και μπορούν να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης και να τις εξοφλήσουν μέχρι και σε 40 δόσεις, με απαλλαγή προσαυξήσεων. Καταληκτική ημερομηνία της παράτασης για την υπαγωγή στην ρύθμιση αυτή είναι η 28 Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Τετάρτη.

Απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στην ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης δεν είχαν ακόμα ενημερωθεί χθες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ελπίζουμε ότι ο νέος Πρόεδρος της Γιώργος Ουζουνίδης με τους συνεργάτες του, θα προχωρήσουν στην εφαρμογή της συγκεκριμένης τροπολογίας, για να δώσουν την ευκαιρία σε όσους χρωστούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους σε 40 δόσεις.

Η προηγούμενη ρύθμιση που εφαρμόστηκε από τα μέσα Οκτωβρίου ως τα τέλη Νοεμβρίου, όπως παραδέχθηκε δημόσια με δηλώσεις του ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Ευάγγελος Μυτιληνός, δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και ένα ελάχιστο ποσοστό πολιτών της Αλεξανδρούπολης φρόντισε να ρυθμίσει τα χρέη του. Βέβαια υπήρχε η δυνατότητα εκ του νόμου η συγκεκριμένη ρύθμιση να εφαρμοστεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου, για 3 μήνες δηλαδή, αλλά η διοίκηση Μυτιληνού καθυστέρησε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*