ΕΝΑΝΤΙΟΝ του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης. Δέχεται και την ονομασία “Σλαβομακεδονία”

ΕΝΑΝΤΙΟΝ του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης. Δέχεται και την ονομασία “Σλαβομακεδονία”

Κατά των κινητοποιήσεων και του συλλαλητηρίου που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου υπέρ της Μακεδονίας μας και κατά των μεθοδεύσεων που ετοιμάζονται προκειμένου η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ονομασία που θα περιέχει το όνομα της μιας και μοναδικής, της ελληνικής Μακεδονίας, τάχθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βαγγέλης Λαμπάκης. Παράληλλα δήλωσε ότι είναι θετικός στην σύνθετη ονομασία “Σλαβομακεδονία”.

Οι δηλώσεις του κ.Λαμπάκη δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ» της Καβάλας και έγινε στο Alfa Radio. Τονίζει συγκεκριμένα ότι διαφωνεί με την απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην οποία είναι Πρόεδρος, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, καθώς και με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων) για το ίδιο θέμα. “Προσωπικά είμαι αντίθετος σε κάθε είδους συλλαλητήριο το οποίο κινείται μέσα από εθνικιστικές κορώνες”, λέει μεταξύ άλλων ο κ.Λαμπάκης. Την ίδια στιγμή που χθες έφερε στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης και μάλιστα το εισηγήθηκε ο ίδιος, ως πρώτο θέμα συζήτησης ψήφισμα για την Μακεδονία που είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτά που δηλώνει.

Όσο για την ονομασία των Σκοπίων, τάχθηκε υπέρ της σύνθετης ονομασίας “Σλαβομακεδονία”. λέγοντας: “Ως Βαγγέλης Λαμπάκης δεν θα έλεγα όχι σε μια σύνθετη ονομασία. Ας πούμε Σλαβομακεδονία ως μια λέξη, όταν μάλιστα με αυτό ορίζουμε και τονίζουμε και την δική μας ιστορία και αυτών”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει… περίεργες δηλώσεις

Παλαιότερα μίλησε για… ανεξάρτητο Κράτος στη Θράκη

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης προκαλεί τεράστια ερωτηματικά με τις απόψεις του για σοβαρά εθνικά θέματα. Τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα και είχαν προβληθεί στα αθηναϊκά ΜΜΕ και όχι μόνο, οι επικίνδυνες εθνικά δηλώσεις του για… Ανεξάρτητο Κράτος στην Θράκη, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί και να σταθεί. Μάλιστα στη συνέχεια επιχείρησε να τις “μαζέψει”, όπως συνηθίζει άλλωστε, λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν. Αυτή την φορά όμως ήταν ξεκάθαρος. Είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γιατί το θεωρεί εθνικιστικές κορώνες και υπέρ του ονόματος “Σλαβομακεδονία”.