Μαυρίδης: Μένει τελικά στη Λεπτή το στρατόπεδο που επρόκειτο να φύγει

Μαυρίδης: Μένει τελικά στη Λεπτή το στρατόπεδο που επρόκειτο να φύγει

Παραμένει τελικά στο στρατόπεδο της Λεπτής η μονάδα 173 ΜΕΑ/ΑΠ που επρόκειτο να μεταφερθεί στην περιοχή του Διδυμοτείχου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Οι έντονες αντιδράσεις που είχαν προκληθεί και ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος από την δημοτική σύμβουλο Μαρία Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της παράταξης “Ορεστιάδα Τόπος ΝΑ ΖΩ”, η οποία είχε διαμαρτυρηθεί έντονα με ανακοίνωση της, αλλά είχε θέσει το θέμα και σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλο, φαίνεται πως… έπιασαν τόπο.

Να θυμίσουμε ότι  ο κ.Μαυρίδης που εμφανίστηκεχθες βράδυ να… θριαμβολογεί, όταν τότε του είχε θέσει το συγκεκριμένο θέμα η κ.Γκουγκουσκίδου, δεν θέλησε ούτε να ακούσει για αντιδράσεις από την πλευρά του δήμου προς το υπουρεγίο Εθνικής Άμυνας και είχε απαντήσει “δεν παρεμβαίνουμε σε επιχειρησιακές αποφάσεις του στρατού”.
Τελικά, αν και από την πλευρά του συγκεκριμένου υπουργείου αλλά και στρατιωτικές πηγές τονίζονταν πως αποφασίστηκε η 173 ΜΕΑ/ΑΠ που το 2010 είχε μεταφερθεί από στρατόπεδο της Καρωτής στην Λεπτή θα μεταφερθεί στην περιοχή λίγο έξω από το Διδυμότειχο όπου υπάρχουν έτοιμες εγκαταστάσεις, υπήρξε ενημέρωση ότι θα παραμείνει στο χωριό της Λεπτής. Κάτι για το οποίο ενημερώθηκαν μάλιστα και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην συγκεκριμένη μονάδα και είχαν αναστατωθεί, μια και θα έπρεπε να μετακομίσουν ίσως με τις οικογένειες τους από την Ορεστιάδα στο Διδυμότειχο ή διαφορετικά να πηγαινοέρχονται.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καταγγελία Γκουγκουσκίδου: Φεύγει το Στρατόπεδο απ’ την Λεπτή Ορεστιάδας