Γι’ αυτό έγινε σεισμός στην Αθήνα. Πρώτη αναδείχθηκε η… Ν.Δ στους δημοσίους υπαλλήλους

Γι’ αυτό έγινε σεισμός στην Αθήνα. Πρώτη αναδείχθηκε η… Ν.Δ στους δημοσίους υπαλλήλους

Είναι μετά να μην γίνει σεισμός στην Αθήνα; Πάει… χάλασε ο κόσμος. Η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη K. Τρουπή στο liberal.gr αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στους δημοσίους υπαλλήλους, αφού στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ ήρθε πρώτη δύναμη και εξασφάλισε 18 έδρες. Τέταρτη η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πόσες φορές μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει και ακούσει κυβερνητικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού, να προσπαθούν να ταυτίσουν την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την απειλή απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων; Με οποιαδήποτε αφορμή το Μέγαρο Μαξίμου δε ξεχνά να παρομοιάσει τον πρόεδρο της ΝΔ με έναν “εξολοθρευτή” δημοσίων υπαλλήλων, ο οποίος θα απολύσει οποιονδήποτε δουλεύει στο δημόσιο,προκειμένου να ενισχύει τον ιδιωτικό τομέα. Όποιος λοιπόν έχει πάρει στα σοβαρά την συγκεκριμένη κυβερνητική προσπάθεια, τότε τα παρακάτω στοιχεία θα τον κάνουν μάλλον να αναθεωρήσει πρόσωπα και πράγματα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά σαρωτική νίκη πέτυχε η «γαλάζια» παράταξη ΔΑΚΕ στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ. Η ΔΑΚΕ ήρθε πρώτη με 18 έδρες ενώ για 1 ψήφο έχασε την 19η έδρα. Δεύτερη ήρθε η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, ακολουθεί η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και τέταρτη μόλις η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΑΚΕ (ΝΔ) 136-18 έδρες

ΔΑΣ (ΚΚΕ) 112 -15 έδρες

ΠΑΣΟΚ 106 -14 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ 95 -13 έδρες

(Αριστεριστές) 70 -9 έδρες

(ΛΑΕ) 57 -8 έδρες

Πηγή: liberal.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*