Συνεργεία του δήμου απομάκρυναν το σάπιο γουρούνι απ’ την παραλία, μετά το ρεπορτάζ μας

Συνεργεία του δήμου απομάκρυναν το σάπιο γουρούνι απ’ την παραλία, μετά το ρεπορτάζ μας

Τα αντανακλαστικά των ανθρώπων του Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστου Ζιώγα, λειτούργησαν άψογα στην περίπτωση του σάπιου γουρουνιού που ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία, κοντά στο δημοτικό αναψυκτήριο “Αργώ”. Τα συνεργεία του δήμου επενέβησαν άμεσα, μετά το ρεπορτάζ του Evros-news.gr και τελικά χθες το βράδυ το απομάκρυναν.

Συγκεκριμένα, αργά το απόγευμα, στον χώρο της παραλίας κοντά στην “Αργώ”, όπου εκτός από το σάπιο γουρούνι που είχε αρχίσει να αποσυντίθεται υπήρχε εστία μόλυνσης και με πολλά σκουπίδια, εμφανίστηκαν συνεργεία του δήμου με φορτηγά και γερανό, τα οποία αρχικά και παρά την δυσκολία της επιχείρησης μιας και το νεκρό ζώο βρωμούσε ανυπόφορα, το έδεσαν και το απομάκρυναν.

Παράλληλα καθάρισαν όλο τον χώρο από τα πολλά σκουπίδια και τα κάθε είδους αντικείμενα που υπήρχαν και δημιουργούσαν μια εικόνα ντροπής σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης, στο παραλιακό μέτωπο που βλέπουν όχι μόνο οι Αλεξανδρουπολίτες, αλλά και οι επισκέπτες που έρχονται στην πόλη. Κυρίως οι Τούρκοι τα Σαββατοκύριακα. Όλα αυτά έγιναν μάλιστα υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου κ.Ζιώγα, ο οποίος απέδειξε ότι… πιάνει τον σφυγμό των συμπολιτών του.

Είχε προηγηθεί το ρεπορτάζ του Evros-news.gr, στο οποίο πολίτες μας έστειλαν φωτογραφίες και μας κατήγγειλαν ότι το νεκρό γουρούνι βρισκόταν ήδη τρεις-τέσσερις μέρες εκεί και βρωμούσε πάρα πολύ όλη η περιοχή. Αν και τηλεφώνησαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης, δεν έγινε το παραμικρό.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως. Ας ελπίσουμε άλλη φορά και σε παρόμοιες περιπτώσεις, να μην χρειάζεται η δική μας παρέμβαση και το ρεπορτάζ για να δίνονται λύσεις που είναι αυτονόητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη. Η θάλασσα ξέβρασε νεκρό γουρούνι που έγινε εστία μόλυνσης σαπίζοντας, αλλά ο δήμος αδιαφορεί