Το παραδοσιακό “κουρμπάνι” των ψαράδων Διδυμοτείχου, την γιορτή του Αγίου Αθανασίου (video+φωτό)

Το παραδοσιακό “κουρμπάνι” των ψαράδων Διδυμοτείχου, την γιορτή του Αγίου Αθανασίου (video+φωτό)

Το παραδοσιακό “κουρμπάνι” των ψαράδων του Διδυμοτείχου, αναβίωσε και χθες στην “πόλη των κάστρων” με ιδιαίτερη επιτυχία στην συνοικία της Ταμπακιάς. Εκεί μετέβησαν όλοι οι επίσημοι που παρέστησαν νωρίτερα στον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου.

Δίπλα στο Προσκυνητάρι του Αγίου Αθανασίου, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός τέλεσε τον Αγιασμό και διάβασε την ευχή των σφαγίων, τα λεγόμενα «κουρμπάνια», τα οποία είχαν ετοιμάσει με περισσή ευλάβεια από τον σύλλογο των ψαράδσων του Έβρου και του Ερυθροπόταμο.

Παρόντες ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτςοι Αντιπεριφερειάρχες Ελένη Δημούδη και Χρήστος Τερτσούδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Στρατηγός Γεώργιος Καμπάς, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Δημήτριος Μπονώρας, ο Υποδιοικητής της Ταξίαρχος Σταύρος Σταυρόπουλος, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Αγγελής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων.

Gepostet von Elissabet Mparmparakh am Donnerstag, 18. Januar 2018

 

Ευχαριστούμε την φίλη κ.Ελισάβετ Μπαρμπαράκη για το βίντεο και τις φωτογραφίες από την προετοιμασία του “Κουρμπανιού”, στο οποίο μάλστα συμμετείχε και η ίδια ως σύζυγος και νύφη ψαρά.

[post_gallery]