Διδυμότειχο: Δεν έρχεται τελικά η στρατιωτική μονάδα. Καμιά αντίδραση για την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Διδυμότειχο: Δεν έρχεται τελικά η στρατιωτική μονάδα. Καμιά αντίδραση για την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το καλοκαίρι ήταν τα πανηγύρια. Τώρα είναι οι κοπές πίτας. Όταν είσαι δήμαρχος, καλό είναι να παραβρίσκεσαι σε αυτά, γιατί μπορεί κάποιοι από τους διοργανωτές να παρεξηγηθούν αν απουσιάζεις. Παράλληλα όμως και κυρίως, θα πρέπει να ασχολείσαι και με τα ουσιαστικά και σοβαρά ζητήματα του δήμου.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά γιατί ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης βλέπουμε να εμφανίζεται σε κοπές πίτας συλλόγων στην πόλη και τα χωριά, όμως είναι “εξαφανισμένος” στην περίπτωση της ακατανόητης απόφασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καταργήσει το πρωινό και βραδινό δρομολόγιο από και προς τα Δίκαια. Το οποίο φυσικά περνάει και από το Διδυμότειχο και εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων του δήμου.

Ο συνάδερφος του Βασίλης Μαυρίδης της Ορεστιάδας αντέδρασε αμέσως μόλις έγινε γνωστό το θέμα από τα δημοσιεύματα μας και έστειλε επιστολή έντονης διαμαρτυρίας στον διευθύνοντα σύμβουλο κ.Τσαλίδη ζητώντας να πάρει πίσω την απόφαση. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος επίσης ζήτησαν το ίδιο, ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα. Ο κ.Πατσουρίδης δεν έκανε ούτε μια δήλωση, δεν εξέδωσε έστω μια τυπική ανακοίνωση διαμαρτυρίας για μια απόφαση που πλήττει σοβαρά τους δημότες του.

Το δεύτερο θέμα, αφορά την μεταφορά της μονάδας 173 ΜΕΑ/ΑΠ που εδρεύει στη Λεπτή Ορεστιάδας και παλαιότερα ήταν στην Καρωτή απ’ όπου έφυγε το 2010, στην περιοχή της Αγίας Φωτεινής. Σε στρατόπεδο δηλαδή που ήδη υπάρχει εκεί λίγο έξω απ’ την πόλη του Διδυμοτείχου. Ενώ λοιπόν η απόφαση για την μεταφορά πάρθηκε, ο ίδιος ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να την αλλάξει γιατί αφορά επιχειρησιακά θέματα των ενόπλων δυνάμεων, οι έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν στην Ορεστιάδα και οι ανακοινώσεις της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρίας Γκοπυγκουσκίδου, τελικά είχαν ως αποτέλεσμα να παραμείνει τελικά η μονάδα στο στρατόπεδο της Λεπτής.

Όλα αυτά μας τα επισήμαναν δημότες του Διδυμοτείχου, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι εκείνο που τους πειράζει είναι η αδράνεια του δημάρχου τους κ.Πατσουρίδη, που βλέπει τα τελευταία χρόνια πολλές υπηρεσίες να… μετακομίζουν στην Ορεστιάδα και δεν έχει καταφέρει να αποτρέψει καμία. Την μοναδική φορά που χωρίς δική του συμμετοχή πήγε να γίνει το αντίθετο με την συγκεκριμένη στρατιωτική μονάδα, τελικά αυτό δεν προχώρησε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*