Φίλος του Πρωθυπουργού ο δημιουργός του… γκρεμισμένου “Phylax” και του γλυπτού της Αλεξανδρούπολης

Φίλος του Πρωθυπουργού ο δημιουργός του… γκρεμισμένου “Phylax” και του γλυπτού της Αλεξανδρούπολης

Φίλος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα φέρεται να είναι ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου, δημιουργός του πρόσφατα γκρεμισμένου “Phylax” του Παλαιού Φαλήρου, αλλά και του έργου που θα τοποθετηθεί στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα ακριβώς δίπλα στο Ηρώον των αγωνιστών του έθνους μας. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έργο του καλλιτέχνη υπάρχει το γραφείο του Τσίπρα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, οι δύο τους ποζάρουν στον φακό με μια τουλάχιστον φιλική διάθεση.

Το έργο-πίνακας που βλέπετε στην φώτο ονομάζεται «FIGHT OMEGA” και σύμφωνα με τον καλλιτέχνη,είναι από τα λίγα έργα που είχαν γίνει έπειτα από πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Τσίπρα.
 
Όσο για τον “Phylax”, έχει προκαλέσει ως γνωστόν πολλές αντιδράσεις όχι μόνο στον δήμο Παλαού Φαλήρου αλλά και σε όλη την Αθήνα και την Ελλάδα, αφού κάποιοι υποστηρίζουν ότι απεικονίζει μια σατανική μορφή και ζητούν την απομάκρυνση. Πρόσφατα μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες του ίδιου του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, κάποια ακραία στοιχεία εκμεταλλευόμενα τους ισχυρούς ανέμους, πήγαν και αφού το έδεσαν με σχοινιά σε τζιπ, το τράβηξαν και το γκρέμισαν.
Όσο για την δημιουργία του κ.Γεωγίου στην Αλεξανδρούπολη, υπάρχουν μέχρι τώρα μόνο αντιδράσεις για την τοπθεσία που αυτό θα τοποθετηθεί και την επέλεξε ο ίδιος ο γλύπτης. Γιατί βρίσκεται δίπλα στο Ηρώον, ενώ θα μπορούσε να τοπποθετηθεί είτε κοντά στο Πολυκοινωνικό, είτε στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς”. Αυτό άλλωστε πρότεινε και η Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης δια της προέδρου της Όλγας Βρετοππούλου.