Οι 49 εργαζόμενοι του Μαίλλη που μένουν στο δρόμο, είναι… παιδιά κατώτερου Θεού;

Οι 49 εργαζόμενοι του Μαίλλη που μένουν στο δρόμο, είναι… παιδιά κατώτερου Θεού;

Η είδηση σοκ ήρθε με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας Μαίλλης, ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2018 κλείνει το εργοστάσιο της Αλεξανδρούπολης και μένουν στον δρόμο οι 49 εργαζόμενοι του. Ήταν, κατά πολλούς, μια αναμενόμενη εξέλιξη, αλλά όλοι είχαν την ελπίδα, μετά από κάποιες διαβεβαιώσεις πριν δυο μήνες, ότι θα μπορούσε να αποτραπεί αυτή η άσχημη εξέλιξη.

Μια ακόμα επιχείρηση στην κατ ευφημισμόν πλέον Βιομηχανική Ζώνη Αλεξανδρούπολης, κλείνει και προστίθεται στα… κουφάρια των εργοστασίων που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε ερημωμένο τοπίο. Κι αυτά φυσικά έχουν συντελεστεί διαχρονικά, με ευθύνες και των προηγούμενων Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Δεν συμβαίνουν μόνο τώρα.

Η πολύ αρνητική είδηση και εξέλιξη, σημειώθηκε την επόμενη ημέρα της κοινής ανακκίνωσης των 3 βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αναφέρονταν στο Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα οι τευτλοπαραγωγοί να είναι απλήρωτοι για την παραγωγή του 2017. Αν και δεν δίνουν καμιά απάντηση στο συγκεκριμένο “καυτό” θέμα, εκφράζουν την αποφασιστικότητα τους να αγωνιστούν για την διατήρηση λειτουργίας της εταιρείας και φυσικά του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο τέλος της ανακοίνωσης: “Όλο το τελευταίο διάστημα οι 3 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Έβρου έχουν επιλέξει να μην μπουν σε μία διαδικασία αντιπαράθεσης και δημιουργίας εύκολων εντυπώσεων, χάριν μικροκομματικών συμφερόντων, αλλά εργάζονται καθημερινά ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση όχι απλά για την επιβίωση της ΕΒΖ αλλά και για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη της εταιρείας”.

Περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, με κοινή τοποθέτηση ή μεμονωμένα, από τους Νατ΄σα Γκαρά, Γιώργο Καίσα και Δημήτρη Ρίζο, για την περίπτωση του οριστικού κλεισίματος του εργοστασίου Μαίλλης στην Αλεξανδρούπολη και το γεγονός ότι μένουν στον δρόμο 49 οικογένειες. Αν προσπαθήσουν να παρέμβουν στο αρμόδιο υπουργείο, πιέζοντας να βρεθεί κάποια λύση. Όπως δεσμεύονται και υπόσχονται πως θα κάνουν με την ΕΒΖ.

Για να μην παρεξηγηθούμε. Είναι τραγικό να μένει άνεργος οποιοσδήποτε και όποιος δεν το έχει βιώσει δεν μπορεί ακριβώς να το καταλάβει(προσωπικά είχα και αυτή την… τραυματική εμπειρία πριν τρία χρόνια). Δεν πρέπει να κλείνουν επιχειρήσεις και πολύ περισσότερο εργοστάσια, ειδικά στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας που ερημώνει. Δεν γίνεται όμως οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές να δείχνουν… ευαίσθητοι για την περίπτωση του εργοστασίου Ζάχαρης και για μια εταιρεία που έχει μάλιστα και 121 εκατ. ευρώ ζημιές τα τελευταία τρία χρόνια και προσπαθεί η Κυβέρνηση να την κρατήσει “ζωντανή” και από ιδειολογικούς λόγους και να ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ για τους 49 εργαζόμενους του Μαίλλη που μένουν στο δρόμο. Είναι παιδιά… κατώτερου Θεού αυτοί;

Περιμένουμε λοιπόν τις αντιδράσεις και τις πρωτοβουλίες των Γιώργου Καίσα, Νατάσας Γκαρά και Δημήτρη Ρίζου και εδώ είμαστε να τις προβάλλουμε και μάλιστα έντονα.