Διεθνές Κέντρο Πιστοποίησης Υγείας Πιλότων δημιουργείται στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Διεθνές Κέντρο Πιστοποίησης Υγείας Πιλότων δημιουργείται στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Κέντρο Πιστοποίησης Υγείας Πιλότων στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, στο οποίο θα έρχονται πιλότοι από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να ελέγχονται αν έχουν ικανότητα από άποψη υγείας χειρισμού αεροσκάφους, θέλει να δημιουργήσει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη ο Πρύτανης του ΔΠΘ Σταύρος Τουλουπίδης, με αφορμή την συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και ένα ερευνητικό Πανεπιστημιακό κέντρο που θέλει να δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” και θα στεγαστεί στο παλιό κτίριο που είναι τώρα παρατημένο.

«Ζήτησα να δημιουργήσουμε ένα ερευνητικό κέντρο –πανεπιστημιακό- με έδρα την Αλεξανδρούπολη αλλά να περιλαμβάνει μια σειρά από τμήματα και δραστηριότητες. Του ζήτησα στην εγκατάσταση του παλιού αεροδρομίου που είναι 700 τετραγωνικά να εντάξουμε μια σειρά από δραστηριότητες τόσο του υπουργείου Μεταφορών, όπως η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και μια σειρά από ευρωπαϊκές δραστηριότητες» είπε ο κ.Τουλουπίδης αναφορικά με τις υποδομές της Αλεξανδρούπολης.

Ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση όμως, είναι και αυτό που αφορά όλες τις δομές του Πανεπιστημίου και στους τρεις νομούς της Θράκης και την σύνδεση των κτιρίων τους με το δίκτυο φυσικού αερίου. Μάλιστα έδειξε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κ.Σπίρτζη η οποία ήταν άμεση και τις διαβεβαι’ώσεις που του έδωσε ότι μπορούν όσα ζήτησε να προχωρήσουν.