Αυξάνονται και πληθύνονται. Τρεις διακινητές λαθρομεταναστών συνέλαβαν οι αστυνομικοί στον Έβρο

Αυξάνονται και πληθύνονται. Τρεις διακινητές λαθρομεταναστών συνέλαβαν οι αστυνομικοί στον Έβρο

Αυξάνονται και πληθύνονται οι διακινητές λαθρομεταναστών στον Έβρο, αφού χθες συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί, ένας 21χρονος Αφγανός, ένας 31χρονος Πακιστανός και ένας 29χρονος Παλαιστίνιος, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Νεπάλ, Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Συρίας και Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 31 και 21 ετών, διότι, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (βόρειο κόμβο Σουφλίου), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 29χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Πλησίον των διοδίων της Μέστης, ο 29χρονος ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Σουφλίου.