Κ.Τριανταφυλλάκης: Τελικά το Μακεδονικό δεν έχει ξεχαστεί ούτε σε …30 χρόνια!

του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη

Mερικές σκέψεις με αφορμή το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης:

Πρώτον: Προφανώς και με τα συλλαλητήρια δεν γίνεται εξωτερική πολιτική. Ομως, τα συλλαλητήρια και γενικότερα η πίεση της κοινής γνώμης μπορούν να διευκολύνουν μια σοβαρή κυβέρνηση στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

Δεύτερον: Τελικά το Μακεδονικό δεν έχει ξεχαστεί ούτε σε …30 χρόνια!

Τρίτον: Ολα τα κόμματα της Βουλής, αμφιβάλλω αν μπορούν να συγκεντρώσουν έστω τους μισούς, απ’ όσους μαζεύτηκαν χθές στη Θεσσαλονίκη.

Τέταρτον: Ο τρόπος με τον οποίον τα κόμματα αντιμετώπισαν το συλλαλητήριο δείχνει πόσο αποκομμένα είναι από την κοινωνία και αυτό πρέπει να το….κοιτάξουν!

Πέμπτον: Ο πατριωτισμός ουδέποτε εγκατέλειψε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και αυτό ας μην το προσπερνούν τα κόμματα αδιάφορα.

Εκτον: Αντιλαμβάνομαι να μη θέλει το συλλαλητήριο η κυβέρνηση, που ήθελε να περάσει μια συμφωνία στα μουλωχτά, όμως η στρατηγική της ΝΔ, τόσο σε επίπεδο πολιτικής, όσο και επικοινωνίας, αξίζει επάξια ένα ….χρυσό βατόμουρο.

Εβδομον: Η προσπάθεια απαξίωσης του συλλαλητηρίου φανερώνει την αμηχανία και των εκνευρισμό των κυβερνώντων, άρα αυτό έχει ήδη επιτύχει τον σκοπό του!

Ογδοον: Είναι τραγικό λάθος του πολιτικού προσωπικού της χώρας να …χαρίσει όσους διαμαρτύρονται στην ΧΑ ή σε εθνικιστικούς κύκλους. Πολύ δεν περισσότερο να τους χαρακτηρίζουν …γραφικούς. Ας ψάξουν να δούν ποιοί χόρευαν στο Σύνταγμα το βράδυ του δημοψηφίσματος, ποιοί ….δίκαζαν τον Κλίντον και την Τρόϊκα.

Ενατον: Η Αριστερά που πάντα βρισκόταν κοντά σε μαζικές εκδηλώσεις, ίσως είναι η πρώτη φορά, που πρέπει να αισθάνεται απομονωμένη.

Δέκατον: Το συλλαλητήριο ίσως αποτελέσει την αφορμή να εγκαταλείψουμε τον καναπέ και για άλλα θέματα.

Ποιός είναι ο Κώστας Τριανταφυλλάκης

Ο Κώστας Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Το 1975 ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο. Το 1979 μετέβη στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά και πολιτικές επιστήμες (Μaster) και Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό). Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1990. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα marketing και επικοινωνίας. Έργα του: «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει» (2012), «Ημερολόγια χαρμολύπης» (2014), «Μια άλλη ευκαιρία» (2017).