Δημοσχάκης: Η Κοινοβουλευτική μου πίεση έφερε το Κτηματολογικό Γραφείο στην Ορεστιάδα

Δημοσχάκης: Η Κοινοβουλευτική μου πίεση έφερε το Κτηματολογικό Γραφείο στην Ορεστιάδα

Στο πρόσφατο Νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις» προβλέπεται με το άρθρο 15 η σύσταση υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην Ορεστιάδα.

Αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Β. Έβρου το οποίο ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ανέδειξε καταθέτοντας Κοινοβουλευτική Αναφορά στις 19/12/2017 στον αρμόδιο Υπουργό με αριθμό πρωτοκόλλου 370 (μπορείτε να τη διαβάσετε σε αυτό το link:

Στην απομόνωση οι κάτοικοι του Β. Έβρου! Χωρίς Κτηματολογικό Γραφείο η Ορεστιάδα! – Κατάθεση Αναφοράς

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής τόνισε:

«Η Κυβέρνηση, δυστυχώς, μας έχει συνηθίσει να μην ασχολείται με θέματα που αφορούν τον Έβρο. Το ζήτημα της σύστασης Κτηματολογικού Γραφείου στην Ορεστιάδα ήταν πολύ σημαντικό γιατί αφορούσε την καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων του Βορείου Έβρου.

Στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσα στις 19/12/2017 Δεκεμβρίου υπογράμμιζα ότι δεν μπορούν οι κάτοικοι των Δήμων Διδ/χου και Ορεστιάδας αλλά και των υπολοίπων κωμοπόλεων που βρίσκονται στον Β. Έβρο να εξυπηρετούνται από ένα Κτηματολογικό Γραφείο που θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, τουλάχιστον δηλαδή 150 χλμ μακριά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και στο ψήφισμα του ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας.

Η Κοινοβουλευτική πίεση απέδωσε καρπούς και τελικά στο πρόσφατο Νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα και συγκεκριμένα στο Νόμο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις» στο άρθρο 15 και στην παράγραφο 2 προβλέφθηκε η σύσταση υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην Ορεστιάδα.

Η Κυβέρνηση όμως για μια ακόμα φορά έκανε μισή δουλειά γιατί είχαμε ζητήσει και τη σύσταση Κτηματολογικού Κλιμακίου στη Σαμοθράκη, για τους κατοίκους του Νησιού της Νίκης, που ακόμα μετρούν τις πληγές τους μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ελπίζω ο αρμόδιος Υπουργός τον οποίο ενημέρωσα και προσωπικά να επανεξετάσει αυτό το θέμα και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των Σαμοθρακιτών».