Νέα επιστολή Γκαμπαερίδη στο Evros-news.gr. Θα ενημερώσουμε και το υπουργείο Εξωτερικών

Νέα επιστολή Γκαμπαερίδη στο Evros-news.gr. Θα ενημερώσουμε και το υπουργείο Εξωτερικών

Απάντηση στην ανάρτηση μας που ανέφερε ότι θα κάνουμε τις απαραίτητες νομικές κινήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε την σωματική μας ακεραιότητα από την στοχοποίηση του κ.Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη, ο οποίος με την πρώτη επιστολή του μας κατηγόρησε ότι υπονομεύουμε την ελληνορωσική συνεργασία σε πολλά επίπεδα στην περιοχή, έδωσε με νέα επιστολή του την οποία και δημοσιεύουμε.

Σε αυτή προσπαθεί να αποποιηθεί την κατηγορία ότι κάνει κάτι τέτοιο, αλλά συγχρόνως επισημαίνει κάτι πολύ χειρότερο, που επιβάλλει τη ν απόφαση μας να ζητήσουμε την προστασία των αρχών. Ισχυρίζεται λοιπόν ότι ενημερώνει…”πολίτες και κάθε επηρεαζόμενο από τις προσπάθειες υπονόμευσης των ελληνορωσικών σχέσεων” που θεωρεί πως κάνουμε.

Απάντηση του Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη στην εξακολούθηση του evrosfakenews.gr να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις

Αλεξανδρούπολη 23/1/2018

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το νέο δημοσίευμα του evros-news.gr σχετικά με την ενέργειά του να προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον μου στον εισαγγελέα και στην Αστυνομία ότι δήθεν οι αποκαλύψεις μου για την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική επίθεσή του εναντίον μου, θέτουν σε κίνδυνο τον κ. Κωνσταντίνο Πιτιακούδη (που υπογράφει το άρθρο ως εκπρόσωπος της ιστοσελίδας) και άλλους μη κατονομαζόμενους. Δυστυχώς, η ευκαιρία που τους είχε δοθεί με την ανακοίνωσή μου, να ξεφύγουν από την άκρως αντιδεοντολογική συμπεριφορά και να επανορθώσουν, δεν έτυχε εκτίμησης από την  πλευρά τους, αντίθετα, αποκάλυψε την εμμονή τους και την αντιδεοντολογική βάση στην οποία έχουν επιλέξει να λειτουργούν και να προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή που μιλάει διαφορετικά.

Συνοπτικά:

– Εγώ απάντησα σε μία σειρά δημοσιευμάτων (με πιο πρόσφατο της 8ης Ιανουαρίου) τα οποία αναφερόντουσαν στο πρόσωπό μου και αποτελούν κλασικό παράδειγμα διασποράς ψευδών ειδήσεων.

– Απάντησα σε τρία σημεία (και ξεκάθαρα ανέφερα ότι είναι συνοπτική απάντηση και ότι ακολουθεί αναλυτικότερη) και συγκεκριμένα:

στην ιδιότητά μου ως Συμβούλου του Δημάρχου,

στην ιδιότητά μου ως Επίτιμου Προξένου και

στην αμφισβήτηση ότι υπήρξε πραγματικά σημαντικό τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία.

– Ο συντάκτης ή συντάκτες των άρθρων παραβίασαν κάθε δεοντολογικό και νομικό κανόνα διότι ότι έγραψαν για εμένα χωρίς καμία επαφή μαζί μου για να δώσω στοιχεία, άποψη κλπ.

– Δεν στοχοποίησα κανέναν και είναι αδύνατο να στοχοποιήσω αγνώστους. Μάλιστα ετοίμαζα επιστολή σε δημοσιογραφικές Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΠΗΤ) ζητώντας να μάθω αν από τα αρχεία μελών τους προκύπτει ποιός είναι υπεύθυνος του evros-news.gr για να ζητήσω πειθαρχική παραπομπή του (τους). Εγώ στοχοποιήθηκα από τα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας.

– Είναι απαράδεκτο να με κατηγορεί ότι λόγω της άσκησης του δικαιώματός μου να προστατεύσω τον εαυτό μου και την κοινωνία από διασπορά ψευδών ειδήσεων, θέτω σε κίνδυνο τη ζωή του, σωματική του ακεραιότητα κλπ.

– Ο ισχυρισμός ότι θέτω σε κίνδυνο τη ζωή του κλπ. λειτουργεί ως εκβιασμός εναντίον μου για να σταματήσω να μιλάω, να ενημερώνω τις Αρχές, πολίτες και κάθε επηρεαζόμενο από τις προσπάθειες υπονόμευσης των ελληνορωσικών σχέσεων. Λειτουργεί επίσης ως εκβιασμός και «δίνει γραμμή» σε τρίτους (άτομα και φορείς) να σταματήσουν να βοηθούν στην ενίσχυση αυτών των σχέσεων και να μην συνεργάζονται μαζί μου.

Η αποκατάσταση της αλήθειας και η προστασία της τιμής, υπόληψης και προσωπικότητας κάποιου, είναι αυτά και μόνο, τίποτα παραπάνω ή εναντίον κάποιου. Αποκαθιστούν αυτά τα οποία η ιστοσελίδα στοχοποίησε.

– Επιπλέον, το γεγονός ότι διαστρεβλώνει την ιδιότητά μου και με παρουσιάζει ως «επίσημο εκπρόσωπο της Ρωσίας στην περιοχή» δηλαδή με διπλωματικό στάτους (διότι μόνο διπλωμάτες εκπροσωπούν κράτη), αποκαλύπτει αντιρωσικό ρατσισμό δεδομένου ότι τονίζει το «ρωσικό» στοιχείο για να υποστηρίξει “ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ”.

– Δεν μίλησα για πράκτορες των ΗΠΑ αλλά αναρωτήθηκα “Το evros-news.gr μήπως έχει πηγές με αποκλειστικές πληροφορίες, όπως για την αμερικανική βάση που ετοιμάζεται, αν τα ΜΚΟματικά κυκλώματα στο ΥΠΕΞ της εποχής Σημίτη, Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου κ.λπ. εξακολουθούν να εφαρμόζουν «Άρνηση Πρόσβασης» στην Αλεξανδρούπολη και στην Θράκη, ώστε να εξαλείψουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό, τις λειτουργίες ελεύθερης οικονομίας και ανάπτυξης για να εφαρμόσουν την Κατοχή τους στην Πατρίδα μας ως «μοναδική λύση»;”.

Γιατί άλλα λέει ότι είπα;

Η απάντηση του Evros-news.gr στον κ.Γκαμπαερίδη


  1. Ποιός είναι ο υπεύθυνος του Evros-news.gr μπορούσε να το πληροφορηθεί εύκολα. Αν δεν τον ενημέρωσαν οι φίλοι και γνωστοί του που τον βοήθησαν να συντάξει και την πρώτη και αυτή την ανακοίνωση, τηλεφωνώντας στο κινητό που υπάρχει στην ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ της ιστοσελίδας θα το μάθαινε.
  2. Υποστηρίζει ότι δεν στοχοποιεί τον υπεύθυνο του Evros-news.gr Κώστα Πιτιακούδη και κανέναν άλλον, αλλά την ίδια στιγμή επί λέξει σημειώνει: “Ο ισχυρισμός ότι θέτω σε κίνδυνο τη ζωή του κλπ. λειτουργεί ως εκβιασμός εναντίον μου για να σταματήσω να μιλάω, να ενημερώνω τις Αρχές, πολίτες και κάθε επηρεαζόμενο από τις προσπάθειες υπονόμευσης των ελληνορωσικών σχέσεων”. 
  3. Αλήθεια; Οι “πολίτες” που ενημερώνει ο κ.Γκαμπαερίδης πως υπονομεύω τις ελληνορωσικές σχέσεις ποιοί είναι; Επίσης, ο “κάθε επηρεαζόμενος από τις προσπάθειες υπονόμευσης των ελληνορωσικών σχέσεων” εκ μέρους μου, ο οποίος μπορεί ενδεχομένως να υποστεί ζημία οικονομική ή οποιαδήποτε άλλη, ποιός ή ποιοί είναι και πιθανόν, όπως και οι πολίτες, να θελήσουν να αντιδράσουν απέναντι μου αφού τους κάνω κακό και με ποιό τρόπο; Να με… συνετίσουν να σταματήσω; Να… μου κλείσουν το στόμα ακόμα χειρότερα;
  4. Όπως επαναλαμβάνει: “Δεν μίλησα για πράκτορες των ΗΠΑ αλλά αναρωτήθηκα “Το evros-news.gr μήπως έχει πηγές με αποκλειστικές πληροφορίες, όπως για την αμερικανική βάση που ετοιμάζεται”. Οι πηγές που έχω για την αμερικανική βάση που ετοιμάζεται, ξεκάθαρα αφήνει να εννοηθεί ότι είναι από την αμερικανική πλευρά, της οποίας θέλει να δείξει πως… παίζω το παιχνίδι στην περιοχή, επιχειρώντας παράλληλα να υπονομεύσω τις ελληνορωσικές σχέσεις. Αλλά δεν μίλησε για πράκτορες.

Αύριο θα ενημερωθεί και το υπουργείο Εξωτερικών για το θέμα

  • Κι επειδή στο τέλος της νέας ανακοίνωσης του, που όπως και την πρώτη τηρώντας απόλυτα την δημοσιογραφική δεοντολογία την δημοσιεύσαμε αυτολεξεί, μιλάει για ΜΚΟματικά κυκλώματα στο ΥΠΕΞ της εποχής Σημίτη, Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου, “φωτογραφίζοντας” την παρουσία μου επί 18 μήνες ως Διευθυντή Τύπου και Επικοινωνίας, να τον ενημερώσω ότι:
  • Ο Επίτιμος Πρόξενος φυσικά και εκπροσωπεί το Κράτος σε μια περιοχή. Δεν είναι απλά τίτλος τιμής αλλά και ουσίας. Οι Επίτιμοι Πρόξενοι της Ελλάδας για παράδειγμα, σε πολλά κράτη έχουν αρμοδιότητες και καθήκοντα όχι μόνο προξένου αλλά ακόμα και πρέσβη, αν δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία της χώρας μας εκεί και μάλιστα επικυρώνουν επίσημα έγγραφα που τα αποδέχονται οι άλλες χώρες. Ενώ λοιπόν στην πρώτη του επιστολή κάνει τόση “φασαρία” γιατί δεν του αναγνωρίζουμε την ιδιότητα του Επίτιμου Προξένου την οποία και προβάλλει έντονα, τώρα υποστηρίζει πως δεν εκπροσωπεί επίσημα την Ρωσία στην περιοχή μας.
  • Τέλος, λόγω της προηγούμενης θητείας μου στο Υπουργείο Εξωτερικών, έχω ήδη κάνει τις απαραίτητες συννενοήσεις και αύριο θα ενημερώσω κορυφαία στελέχη του ΥΠΕΞ, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, καταθέτοντας τους τις δυο επιστολές του “Επίτιμου Προξένου της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Ρωσίας κ.Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης” και όσα μας καταλογίζει.
  • Υ.Γ: Περιμένουμε τα αποδεικτικά στοιχεία για τις χιλιάδες των Ρώσων τουριστών που έρχονται στην Αλεξανδρούπολη από το 2010 και μετά, χάρη στις δικές του προσπάθειες ως συμβούλου του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και με χαρά θα τα δημοσιεύσω.

Κώστας Πιτιακούδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*