Δημοσχάκης: Καμμία δέσμευση της Κυβέρνησης για το μέλλον των τευτλοπαραγωγών στην απάντηση του υπουργείου

Δημοσχάκης: Καμμία δέσμευση της Κυβέρνησης για το μέλλον των τευτλοπαραγωγών στην απάντηση του υπουργείου

Καμιά δέσμευση δεν ανέλαβε η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαντώντας στην γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, αναφορικά με το ζήτημα των τευτλοπαραγωγών των οποίων η παραγωγή έμεινε ασυγκόμιστη στην Ορεστιάδα.

Στην απάντησή του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνει ότι το εργοστάσιο της Ορεστιάδας ξεκίνησε την λειτουργία του αρχές Νοεμβρίου, ενώ η συγκομιδή των τεύτλων σταμάτησε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με την ΕΒΖ η συγκομιδή θα πραγματοποιηθεί εάν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η λειτουργία του εργοστασίου ξεκίνησε με καθυστέρηση εξαιτίας της παραίτησης της διοίκησης της εταιρείας, τέταρτη μέσα σε δυο χρόνια, που προκαλεί εύλογη αναστάτωση κι αρρυθμία στην ομαλή διεξαγωγή της συγκομιδής κι επεξεργασίας των τεύτλων. Όσον αφορά την παραγωγή που έχει μείνει ασυγκόμιστη πρέπει το υπουργείο να λάβει υπόψιν ότι ήδη τα τεύτλα χάνουν την περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα, χάνουν την ποιότητά τους και κάποια από αυτά ίσως αχρηστευτούν τελείως.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός για την τακτοποίηση του ζητήματος προκειμένου οι τευτλοπαραγωγοί να αμειφθούν για τον κόπο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ την Ερώτηση του κ.Δημοσχάκη

http://www.parliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10498929.pdf

ΔΕΙΤΕ ΔΩ την Απάντηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης:

http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10547937.pdf

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*