Επίσκεψη στα γραφεία του Πολιτιστικού σωματείου Ελλήνων μουσουλμάνων “Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη” στην οδό Άβαντος της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεκξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.
Κατά την διάρκεια επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προετοιμασίας για την σύσκεψη φορέων που επίκειται να συγκαλέσει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης για τα προβλήματα της οδού Άβαντος αλλά και της πρωτοβουλίας για περεταίρω ανάδειξη του ζητήματος, είχε συζήτηση σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα με τον Πρόεδρο του συλλόγου Dagli Yasar και κουβέντιασαν πολλά θέματα και κυρίως προβλήματα που υπάρχουν στην συγκεκριμένη περιοχή και παραμένουν άλυτα επί χρόνια.
Μάλιστα ο κ.Χατζημιχαήλ δεν δίστασε να κάνει και την αυτοκριτική του για την ¨εικόνα” ποιυ συνάντησε αλλά και για όσα άκουσε από τον κ.Γιασάρ, επισημαίνοντας: “Δίχως καμία διάθεση λαϊκισμού και πέρα από τις άθλιες ψηφοθηρικές προσεγγίσεις που προσβάλουν το ίδιο το ανθρώπινο είδος, ένιωσα μία σειρά από έντονα συναισθήματα ενοχής & καθήκοντος ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της κουβέντας (ή καλύτερα ακρόασης).
Θλίψη για τα εγκληματικά λάθη της ελληνικής πολιτείας στο παρελθόν, ντροπή για την απαξίωση και τον στρουθοκαμηλισμό της σημερινής κοινωνίας, απογοήτευση για την στάση του κεντρικού πολιτικού συστήματος αλλά και τεράστια ευθύνη για την αξιοπρέπεια και το μέλλον μίας περιθωριοποιημένης κοινότητας”.