Μετά το σπαράγγι και το πεπόνι, το Τυχερό προωθεί τώρα και το δαμάσκηνο

Μετά το σπαράγγι και το πεπόνι, το Τυχερό προωθεί τώρα και το δαμάσκηνο

Το Τυχερό και οι κάτοικοι του είναι γνωστό πως ασχολούνται εδώ και δεκαετίες με την παραγωγή κα εξαγωγή σπαραγγιού, όπως είναι γνωστά και τα περίφημα πεπόνια “χρυσή κεφαλή”. Τώρα στόχος είναι να προωθηθεί και το δαμάσκηνο.

Κι αυτό γίνεται με επικεφαλής  τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης (ΑΣΚΓΕ) Τυχερού, ο οποίος είναι μεταξύ των πέντε συνεταιρισμών και επιχειρήσεων, που φιλοδοξούν να διευρύνουν το πελατολόγιο και την εξαγωγική τους δραστηριότητα, ποντάροντας σε εμβληματικά αγροτικά προϊόντα και συμμετέχοντας στη Fruit Logistica με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πλέον σημαντική έκθεση φρούτων και λαχανικών παγκοσμίως, που πραγματοποιείται φέτος στο Βερολίνο το διάστημα 7-9 Φεβρουαρίου. Δύσκολα, λοιπόν, θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτήν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης (ΑΣΚΓΕ) Τυχερού Έβρου, αιχμή του δόρατος για τον οποίο αποτελεί το διάσημο σπαράγγι, που εξάγεται για περισσότερα από 25 χρόνια στις ευρωπαϊκές αγορές, με το 70% της παραγωγής να κατευθύνεται σε Γερμανία και Ελβετία.

Τα μέλη του ΑΣΚΓΕ, όπως σημειώνει στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο πρόεδρός του, Θανάσης Μαλτεπιώτης, καλλιεργούν 1.140 στρέμματα, όμως, την τελευταία διετία έχει προστεθεί στη φαρέτρα του κι ένα νέο προϊόν, το δαμάσκηνο. Οι καλλιεργούμενες εκτάσεις φτάνουν τα 100 στρέμματα και στόχος του συνεταιρισμού είναι αυτά να αυξηθούν. Μέχρι στιγμής, το προϊόν διατίθεται συσκευασμένο στην Αττική. «Δίνουμε την επεξεργασία φασόν σε ιδιώτη, γιατί το προϊόν είναι καινούργιο και θέλουμε να δούμε πώς θα προχωρήσει. Βαδίζουμε με αργά και σταθερά βήματα για να δούμε την ανταπόκριση της αγοράς», δηλώνει ο κ. Μαλτεπιώτης.

Ο ίδιος θεωρεί σημαντική την παρουσία του ΑΣΚΓΕ σε εκθέσεις, καθώς δίνεται η ευκαιρία, εκτός από τους εμπορικούς συνεργάτες, να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα του συνεταιρισμού και στο καταναλωτικό κοινό. «Συμμετέχουμε στο περίπτερο της περιφέρειας κι αυτό ενισχύει την αντίληψη ‘‘η ισχύς εν τη ενώσει’’, που αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στην κρίση», σχολιάζει και επικαλείται το σλόγκαν που βρίσκεται στον πυρήνα των συνεταιρισμών: «Ένας για όλους και όλοι για έναν».

Πηγή: ypaithros.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*