Εργατικό Κέντρο Έβρου για βουλευτή Δ.Ρίζο: “Είναι εκτός πραγματικότητας. Ζει στο δικό του μύθο”.

Εργατικό Κέντρο Έβρου για βουλευτή Δ.Ρίζο: “Είναι εκτός πραγματικότητας. Ζει στο δικό του μύθο”.

Απάντηση στον βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Ρίζο σε όσα υποστήριξε με ανακοίνωση του εναντίον του Εργατικού Κέντρου Έβρου, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Στάθης Ασπιώτης. Σε αυτή επισημαίνει ότι ο κ.Ρίζος είναι εκτός πραγματικότητας και ζει στον δικό του μύθο και καλεί τόσο αυτόν όσο και την Κυβέρνηση να σταματήσουν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μην δίνουν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες. 

Με αφορμη την απάντηση του κυρίου Ρίζου «μύθοι και πραγματικότητα», μάλλον ο κος βουλευτής ζει στο δικό του μύθο, εκτός πραγματικότητας

Για ποια αισιοδοξία μας μιλάει όταν εμείς καθημερινά αντιμετωπίζουμε μια τελείως διαφορετική και σκληρή εικόνα της κατάσταστης των εργαζομένων της περιοχής μας;

Σε ο,τι αφορά τα ενθαρρυντικά στοιχεία του 2017στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και της μεταποίησης που ανέφερε, είνα κάτι που εμείς δεν βλέπουμε να συμβαίνει εδώ στην περιοχή μας είτε του αρεσει, είτε όχι. Αντιθέτως βλέπουμε τη σκληρή πραγματικότητα που επκρατεί στην περιοχή μας, τρανό παράδειγμα της οποίας είναι το εργοστάσιο του Μαΐλλη, που κλείνει αφήνοντας 49 εργαζόμενους στην ανεργία και στην αναζητηση εργασίας.

Επίσης, να μας πει ο κος βουλευτής, από τη στιγμή που γνωρίζει καλύτερα από μας για τους εργαζόμενους, σε ποιες θέσεις και πόσοι εργαζόμενοι στην περιοχή μας βρήκαν δουλειά! Σας ενημερώνουμε ότι αυτες οι λίγες θέσεις, που γνωρίζουμε εμείς ότι υπήρξαν είναι μερικής απασχόλησης με μισθούς των 250 ευρώ και φαντάζομαι ότι με αυτά τα χρήματα δεν θα ήθελε να ζει ο κος βουλευτής.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις εργασιακές συνθήκες εργασιακής γαλέρας που ισχύουν τόσα χρόνια με τους μεγαλοεργολάβους που λυμαίνονται το χώρο της δημόσιας Υγείας  τις γνωρίζουμε πολύ καλά και δεν περιμέναμε να γίνει Βουλευτής ο κος Ρίζος για να μας τις πει. Εδώ και πολλά χρόνια τις καταγγέλουμε και στέλνουμε το Σ.ΕΠ.Ε. για ελέγχους. Συμφωνουμε ότι οι μισθοί με τις συμβάσεις έργου θα είναι καλυτεροι, αλλά καλά θα κάνει ο κ. Βουλευτής να ενημερωθεί πιο σωστά διότι οι εργαζόμενοι δεν αποκτούν πρόσβαση σε βασικά εργασιακά δικαιώματα. Με τις συμβάσεις έργου δεν θα δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας. Και βέβαια στην περίπτωση που κάποιος ασθενήσει, θα υπάρχει αντικαταστάτης ή θα είναι υποχρεωμένος ο ίδιος ο εργαζόμενος να βρίσκει αντικαταστάτη στη θέση του;

Εδώ είμαστε για να δούμε ποια ειναι ποια πραγματικά είναι τα βασικά και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που θα έχουν οι εργαζόμενοι στις εν λόγω συμβάσεις έργου.

Επιτέλους να σταματήσει ο κύριος Ρίζος και η κυβέρνησή του να κάνουν το μαύρο άσπρο και να δίνουν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες”!

Σημείωση Evros-news.gr: Κάποιοι αναγνώστες μας μπορεί δικαιολογημένα να αναρρωτηθούν γιατί δημοσιεύουμε την απάντηση του Εργατικού Κέντρου στον βουλευτή Δημήτρη Ρίζο και δεν δημοσιεύσαμε τις δικές του απόψεις πριν λίγες μέρες. Επειδή δεν θέλουμε να δημιουργούνται εντυπώσεις ότι υπάρχουν οποιασδήποτε μορφής αποκλεισμοί από την ιστοσελίδα μας, ξεκαθαρίζουμε ότι ο κ.Ρίζος και το γραφείο του δεν στέλνουν τα δελτία Τύπου και τις ανακοινώσεις τους στο evros-news.gr. Όπως και η βουλευτής Έβρου επίσης του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Γκαρά.

Αντίθετα ο κ.Καίσας μας ενημερώνει και φυσικά δημοσιεύουμε τις απόψεις του. Δικαίωμα των δύο συναδέρφων του να επιλέγουν που θα στείλουν τα δελτία Τύπου τους, απλά εμείς διευκρινίζουμε τα πράγματα για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.