Απανωτές συναντήσεις Λαμπάκη στην Αθήνα, με Κουρουμπλή και Σκουρλέτη

Απανωτές συναντήσεις Λαμπάκη στην Αθήνα, με Κουρουμπλή και Σκουρλέτη

Απανωτές συναντήσεις είχε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, στην Αθήνα όπου βρέθηκε για την συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ. Συγκεκριμένα, χθες Πέμπτη 25 Ιανουαρίου επισκέφτηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ την ίδια μέρα μαζί με άλλους δημάρχους συναντήθηκαν και με τοπν υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν με τον κ.Κουρουμπλή ήταν:

α) η αντικατάσταση του «SAOS II» για όσο χρονικό διάστημα θα επισκευάζεται στον Πειραιά

β) η επαναφορά στην επιδοτούμενη δρομολόγηση των γραμμών i)Λαύριο-Σαμοθράκη και ii)Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνο-Μυτιλήνη μετά το άγονο αποτέλεσμα του διαγωνισμού και

γ) η ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας.

Ο υπουργός για μεν τα δύο πρώτα θέματα δεσμεύτηκε ότι βούλησή του είναι να τα καλύψει ώστε να μην υποστούν ζημιά οι κάτοικοι ιδιαίτερα της Σαμοθράκης αλλά και η αγορά της καθώς και η επαναφορά του διαγωνισμού για τις δύο επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές γραμμές.

Όσον αφορά στη Λιμενική Ακαδημία, ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ακόμη μια φορά στα όσα ανέφερε κατά την παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη, δηλώνοντας με πολιτική γενναιότητα ότι βούληση και επιλογή του για την έδρα της Λιμενικής Ακαδημίας είναι η Αλεξανδρούπολη. Προς τούτο ανέθεσε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μελέτη για το πλαίσιο διδασκαλίας μαθημάτων που θα αναλάβουν μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, προκειμένου να κατοχυρωθεί το διδακτικό κομμάτι.

Τέλος, ο υπουργός ήταν θετικός στην περίπτωση στέγασης της Λιμενικής Ακαδημίας στο παλιό νοσοκομείο επί της Δήμητρας. καθώς ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε για το μέχρι σήμερα ιστορικό, την πρόσφατη απόκτηση της κυριότητας του χώρου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την αιτούμενη παραχώρηση της χρήσης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Βέβαια, σε μια τέτοια περίπτωση η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας θεωρείται αδύνατη ενώ αυτή της Αστυνομικής Διεύθυνσης δυνάμενη να συμβεί.

Την ίδια ημέρα, ο κ.Λαμπάκης μετείχε σε αντιπροσωπεία δημάρχων αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και προέδρους των Π.Ε.Δ., μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, που συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Η γενική διαπίστωση μετά από περίπου τριών ωρών συζήτηση ήταν η σχεδόν πλήρης μεταστροφή του υπουργού σε πολλά δίκαια αιτήματα των δημάρχων αλλά και στον εκλογικό νόμο σε ό,τι αφορά την απλή αναλογική, για την οποία ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα «πειραχθεί» τόσο ώστε να υπάρξει ικανοποίηση και σε αυτό το αίτημα. Τέλος, διατύπωσε την απόφασή του να μεταθέσει τις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριου του 2019 με τη λήξη της θητείας της 31η Δεκεμβρίου 2019.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*