Κ.Γκαμπαερίδης: Διορίστηκε Επίτιμος Πρόξενος Ρωσίας το 2015 και τον ανακάλεσαν το 2016. Γιατί άραγε;

Κ.Γκαμπαερίδης: Διορίστηκε Επίτιμος Πρόξενος Ρωσίας το 2015 και τον ανακάλεσαν το 2016. Γιατί άραγε;

Ο κ.Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με έδρα την Αλεξανδρούπολη και δικαιοδοσία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως ΨΕΥΔΩΣ ο ίδιος ισχυρίστηκε στις δυο επιστολές του προς το Evros-news.gr και μάλιστα μας κατηγόρησε ότι διαστρεβλώνουμε τα πράγματα γράφοντας πως αυτοαποκαλείται έτσι.

Με βάση τα επίσημα έγγραφα που δημοσιεύουμε, ισχύει αυτό που έγραψε η ιστοσελίδα μας όσες φορές ασχολήθηκε, από τον Μάιο του 2017 που βγήκαμε στον “αέρα” του διαδικτύου, με τον προσωπικό σύμβουλο για θέματα τουρισμού του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Στις 22 Ιανουαρίου, στην πρώτη του επιστολή ο κ.Γκαμπερίδης γράφει συγκεκριμένα: “Τέλος, σχετικά με την «αυτοπαρουσίασή» μου ως Επίτιμου Προξένου στο evros-news.gr ας δουν στην αρχή του ΦΕΚ 368, 24 Απριλίου 2015: «Με το από 24.03.2015 Προεδρικό Διάταγμα, που εκδόθηκε στην Αθήνα με πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Συντάγματος και των άρθρων 10 παρ. 1 και 2 και 12 παρ. 1 του κυρωτικού Νόμου 90/1975, αναγνωρίζεται ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης του Γεωργίου, ως Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με έδρα την Αλεξανδρούπολη και δικαιοδοσία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Το ΥΠΕΞ αναγνώρισε την τοποθέτησή μου ως Επίτιμου Προξένου, από τον Μάρτιο του 2015”.

Ο προσωπικός σύμβουλος του δημάρχου κ.Λαμπάκη, είπε όμως ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Πραγματικά, με Προεδρικό Διάταγμα στις 24 Μαρίου 2015 που εκδόθηκε με πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αναγνωρίστηκε ως Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην περιοχή μας. Όμως έναν περίπου χρόνο μετά, στις 27 Μαίου 2016, με νέο Προεδρικό Διάταγμα μετά από πρόταση και πάλι του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ανακλήθηκε η αναγνώριση του και άρα ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτό δηλαδή που γράφει το Evros-news.gr όσες φορές δημοσίευσε ρεπορτάζ που τον αφορούσαν. Άρα εμείς ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και αυτός ΛΕΕΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, αφού γνωρίζει προφανώς την ανάκληση με το συγκεκριμένο ΦΕΚ  και παρ’ όλα αυτά στις δυο επιστολές του επικαλείται την ιδιότητα του Επίτιμου Προξένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Για ποιούς λόγους έγινε η ανάκληση αυτή; Έχει σχέση με  την

διπλωματική γκάφα της Κριμαίας όπου πήγε ο ίδιος τους Λαμπάκη, Τοψίδη;

Για ποιούς λόγους άραγε έναν χρόνο μετά την αναγνώριση του, ο κ.Κοτζιάς ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση; Μήπως μπορεί να μας τους εξηγήσει ο… πολυγραφότατος κ.Γκαμπαερίδης ή τουλάχιστον να βγει σε κάποιο από τα τοπικά ραδιόφωνα και να το δηλώσει, μια και πολύ ευχαρίστως θα τον φιλοξενήσουν, όπως φάνηκε και μετά το πρώτο μας δημοσίευμα;

Να μάθει ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης, για ποιόν λόγο η Ελληνική Πολιτεία  έκανε κάτι τέτοιο με τον προσωπικό σύμβουλο του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Ο ίδιος ισχυρίστηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη όπου βγήκε να μας απαντήσει, χωρίς να δοθεί σε μας η δυνατότηα να καταθέσουμε την άποψη μας, ότι επέλεξε κάποια στιγμή να γίνει Σύμβουλος του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης. Ζήτησε ο ίδιος δηλαδή να ανακληθεί ο διορισμός του; Αν έγινε έτσι, ας μας στείλει την αίτηση του να την διμοσιεύσουμε αμέσως. Γιατί από το υπουργείο Εξωτερικών άλλα λένε για την συγκεκριμένη περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιστολή Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη. Κατηγορεί το evros-news.gr ως… πράκτορα των Αμερικανών

Τα ερωτήματα είναι απλά:

  • Μήπως λόγω της διπλωματικής γκάφας (για να μην γράψουμε κάτι χειρότερο) που οδήγησε ο ίδιος τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χριστόδουλο Τοψίδη ήρθε η συγκεκριμένη εξέλιξη;
  • Γιατί δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο, αλλά η απόφαση για ανάκληση του διορισμού του κ.Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη ως Επίτιμου Προξένου, έγινε λίγο καιρό μετά από εκείνο το ταξίδι που ο ίδιος είχε “κλείσει” και προγραμματίσει στις λεπτομέρειες του τον Φεβρουάριο του 2016, όταν ακόμα ήταν Επίτιμος Πρόξενος αλλά και προσωπικός σύμβουλος του δημάρχου, στην Συμφερούπολη της βιαίως προσαρτημένης από τους Ρώσους περιοχής της Κριμαίας, η οποία ανήκε μέχρι τότε στην Ουκρανία.
  • Μιλάμε δηλαδή για de facto αναγνώριση της Κριμαίας από δυο επίσημους θεσμικούς φορείς της Ελλάδας.
  • Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης μάλιστα, είχε κάνει πανηγυρικές δηλώσεις στα ρώσικα ΜΜΕ, τις οποίες δημοσίευσαν και πολλά ελληνικά. ανακοινώνοντας εμπορική συμφωνία με στρατιωτικές επεκτάσεις του λιμανιού της Συμφερούπολης με το αντίστοιχο της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το ραδιόφωνο του σταθμού «Russia Today».
  • Όλα αυτά με μια περιοχή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και καμιά άλλη χώρα δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα ότι ανήκει στην Ρωσία και μάλιστα η Ε.Ε επέβαλλε  κυρώσεις με το γνωστό εμπάργκο στη Ρωσία.

  • Ο κ.Λαμπάκης μάλιστα άρχισε και τα γνωστά… ηρωϊκά του λέγοντας: «Αν κοιτάξουμε την κατάσταση στην οποία σήμερα είναι η Ευρώπη, μπορούμε  να ακούσουμε  το «τρίξιμο» στα θεμέλια της , αμφιβάλλω ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν το δικό μας  Εμπορικό Επιμελητήριο για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Κριμαία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στον εαυτό της. Εμείς, φυσικά, δείχνουμε  σεβασμό  στην ΕΕ , καθώς και στην ελληνική κυβέρνηση που μας  εκπροσωπεί στην διεθνή σκηνή, αλλά κάθε κυβέρνηση πρέπει να είναι προσεκτική  όσον αφορά τους δικούς της  ανθρώπους».
  • Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, λόγω της εμπειρίας μας από το υπουργείο Εξωτερικών, όλα αυτά προκάλεσαν τεράστιο διπλωματικό “θόρυβο” και… πυρετό επικοινωνιών υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών. Με τον ίδο τον κ.Κοτζιά όχι απλά να κοκκινίζει από τον θυμό του και να ψάχνει τηλεφωνικά όσους με τέτοια απαράδεκτη ελαφρότητα, επιπολαιότητα και απαράδεκτη άγνοια διεθνών διπλωματικών κανόνων και συνθηκών επισκέφθηκαν την Συμφερούπολη της Κριμαίας και ανακοίνωσαν υπογραφή συμφωνιών. Ακόμα και οι τηλεφωνικές γραμμές… κοκκίνισαν μάθαμε από τις εκφράσεις του υπουργού Εξωτερικών, με αποδέκτες όσους πήγαν αλλά και όσους τους οδήγησαν εκεί.
  • Έχει καμιά σχέση λοιπόν όλο αυτό το θέμα, με το γεγονός ότι λίγο καιρό αργότερα ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ η τοποθέτητη του κ.Γκαμπαερίδη ως Επίτιμου Προξένου της Ρωσίας;
  • Κι αυτό τον άνθρωπο που τον παρέσυρε σε τόσο σοβαρή διπλωματική γκάφα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης τον έχει ακόμα δίπλα του ως συνεργάτη σε θέματα τουρισμού.

Ποιός λοιπόν γράφει αλήθεια; Το evros-news.gr όταν επισημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης δεν είναι Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας ή ο ίδιος που ακόμα και τώρα ισχυρίζεται το αντίθετο ενώ τα επίσημα έγγραφα τον διαψεύδουν; Ποιός είναι ο ψεύτης;

Υ.Γ1: Ακόμα περιμένουμε εκείνα τα αναλυτικά στοιχεία για τις χιλιάδες διανυκτερεύσεις Ρώσων τουριστών στην Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια. Όπως έγραψε στις επιστολές του, αλλά και δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον MAXIMUM και τον Δημήτρη Κολιό.

Γιατί οι μοναδικοί Ρώσοι τουρίστες που έρχονται στην πόλη, είναι αυτοί που διανυκτερεύουν στο συγκρότημα του ASTIR EGNATIA του ομίλου Δασκαλαντωνάκη και προέρχονται από την απ’ ευθείας διμερή συνεργασία που έχει ο συγκεκριμένος κορυφαίος ξενοδοχειακός όμιλος για όλη την αλυσίδα των ξενοδοχείων του στη χώρα μας, με τον όμιλο Μουζενίδη, ο οποίος φέρνει τους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα.

Υ.Γ2: Τόσο στις δυο επιστολές του όσο και στην ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κ.Γκαμπαερίδης ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ στην ΤΙΕΔΑ που με δικαστική απόφαση θα πρέπει να επιστρέψει γιατί δεν έπρεπε να τα πάρει. Άλλοι που ήταν στην ίδια περίπτωση, τα γύρισαν πίσω. Αυτός τα επέστρεψε δηλαδή, τί έγινε με την έφεση που άσκησε κατά της απόφασης.

Υ.Γ3: Επειδή μίλησε για το βιντεάκι που δημιούργησε για την Αλεξανδρούπολη έχει 750.00 like, τον ενημερώνουμε ότι το Evros-news.gr είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σάιτ του Έβρου που προέβαλλε το συγκεκριμένο θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το εντυπωσιακό video που καλεί τους Ρώσους να επισκεφθούν την Αλεξανδρούπολη

και ακόμα: Αλεξανδρούπολη: Ο Ρώσος Πρόξενος επιθεώρησε το ξύλινο παρεκκλήσι του Αγίου Βλαδίμηρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα επιστολή Γκαμπαερίδη στο Evros-news.gr. Θα ενημερώσουμε και το υπουργείο Εξωτερικών

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*