ΜΠΡΑΒΟ: Σημαντική διάκριση για το ΓΕΛ Τυχερού σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Διαδικτύου

ΜΠΡΑΒΟ: Σημαντική διάκριση για το ΓΕΛ Τυχερού σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Διαδικτύου

Μια σημαντική διάκριση, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, πέτυχε ομάδα μαθητών του Γενικού Λυκείου Τυχερού, που συμμετείχε με δύο έργα στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδίκτυου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας .

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε  με αφορμή τον Εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, #SID2018 , υπό την  Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το ΓΕΛ Τυχερού κατέκτησε την 2η θέση στις κατηγορίες που πήρε μέρος.

Στον 1ο Διαγωνισμό με θέμα “Θετικό/Δημιουργικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο”, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Μαρία Σιώπη και Νίκος Μυλωνάς, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής του σχολείου μας, Τρυφωνίδου Στέλλας, δημιούργησαν μία εφαρμογή για Android συσκευές , το Quiz4SID2018.

Πρόκειται για ένα κουίζ 20 ερωτήσεων  κάθε μία εκ των οποίων αποτυπώνει στιγμιότυπα από την καθημερινή ενασχόληση των παιδιών στο Διαδίκτυο. Απευθύνεται σε μαθητές από 10 ετών και πάνω, μιας και ήδη σε αυτήν την ηλικία η διαδικτυακή ενασχόληση των παιδιών είναι έντονη. Σκοπός των δημιουργών  είναι, μέσω ενός app, να περάσουν  στους μαθητές-χρήστες το μήνυμα ότι στο Διαδίκτυο έχουμε επιλογές και μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο , προβληματίζοντας και αναπτύσσοντας την κριτική τους σκέψη σε κάθε ερώτηση που τίθεται, με τρόπο οικείο, διασκεδαστικό , «εκτός βιβλίου και τάξης». Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο Google Play.

Δεύτερη ομάδα μαθητών μας , αποτελούμενη από τους Κουρτίδη Κωνσταντίνο, Δημητριάδη Νικόλαο και Κυριακίδη Βασίλη συμμετείχε στον 2ο Διαγωνισμό με θέμα «Η ζωή στην Αρχαία Ελλάδα με το Διαδίκτυο» . Οι μαθητές απέδωσαν με χιούμορ την «προβολή» του αρχαίου κόσμου στο σήμερα , θέλοντας να μεταφέρουν το μήνυμα ότι το Διαδίκτυο μπορεί να δράσει θετικά. Θα θυσιαζόταν η Ιφιγένεια αν οι Αχαιοί στην Αυλίδα είχαν πρόσβαση σε ιστότοπους μετεωρολογικών προβλέψεων; Θα μπορούσε ο Θησέας να ειδοποιήσει έγκαιρα τον πατέρα του Αιγαία ότι η αποστολή του πέτυχε και επιστρέφει στην Αθήνα; Πώς θα μεταδιδόταν σήμερα το «Νενικήκαμεν»;

Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν δεκάδες  σχολεία από όλη την Ελλάδα και το Λύκειο Τυχερού κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία «Γυμνάσια και Λύκεια με την εφαρμογή Quiz4SID2018 Οι μαθητές μας, συνοδεία της εκπαιδευτικού, προσκαλέστηκαν να παρακολουθήσουν την Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου , που θα πραγματοποιηθεί στις 6/2/2018 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών , όπου θα γίνει και η βράβευση ενώ θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το ταξίδι τους με επίσκεψη στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Το Γενικό Λύκειο Τυχερού συγχαίρει τους μαθητές και την εκπαιδευτικό για την συμμετοχή τους, το ποιοτικό τους έργο και την τιμητική διάκριση που πέτυχαν.  Τα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, ενώ έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου καθώς και  στη σελίδα του διαγωνισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΙς ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΧΕΡΟΥ

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση