Το εργοστάσιο της κορυφαίας βιομηχανίας ξύλου AKRITAS επισκέφθηκαν Μέτιος, Πέτροβιτς

Το εργοστάσιο της κορυφαίας βιομηχανίας ξύλου AKRITAS επισκέφθηκαν Μέτιος, Πέτροβιτς

Το εργοστάσιο της κορυφαίας και μοναδικής ελληνικής καθετοποιημένης βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου AKRITAS στον Προβατώνα Σουφλίου, επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Χρήστος Τερτσούδης. 

Η διοίκηση της εταιρίας, με αφορμή τη σχετική επίσκεψη οργάνωσε παρουσίαση και ξενάγηση της Βιομηχανίας  στους εκπροσώπους των ΜΜΕ του νομού  Έβρου, ενώ τόσο τους θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους δημοσιογράφους υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του ΔΣ Λουκία Σαράντη και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ευθύμιος Κωνσταντόπουλος. Είχαν την  ευκαιρία να τους παρουσιάσουν μία σύντομη αναδρομή για τα 40 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης και να ενημερώσουν για την πορεία και τις προοπτικές της.

Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκε η επίδραση της εταιρίας στην τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα στην Ελληνική οικονομία, όντας η μοναδική ελληνική καθετοποιημένη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου. Σήμερα η AKRITAS έχει 240 εργαζομένους, ενώ μέσω της δραστηριοποίησή της στο σύνολο της εφοδιαστικής της αλυσίδας συμμετέχει στην παράλληλη ενεργοποίηση και ενός μεγάλου αριθμού έμμεσων θέσεων εργασίας μέσω των πολλαπλών συνεργασιών της που ξεπερνούν τις 1.οοο.

Παράλληλα, όπως έχουμε ξαναγράψει ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε νέες προσλήψεις μια και η πορεία της παρά την γενική οικονομική συγκυρία στη χώρα μας, είναι ανοδική. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια εταιρία που λειτουργεί με διεθνή πρότυπα, προσανατολισμένη στην εξωστρέφεια και με σημαντική συνεισφορά στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

Στην ίδια κατεύθυνση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, δίνοντας εστίαση στην ανάπτυξη των υποδομών που απαιτούνται για την παροχή υψηλού επιπέδου διαμετακομιστικές υπηρεσίες τόσο μέσω του λιμανιού όσο και του σιδηροδρόμου.

Το 2017 η εταιρία συνέχισε με τους ίδιους ρυθμούς την αναπτυξιακή της πορεία, ενώ οι προοπτικές για το 2018 διαγράφονται ιδιαίτερα θετικές, κάτι που αντικατοπτρίζεται στα άμεσα πλάνα της για αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας εντός του 1ου εξαμήνου μέσω της υιοθέτησης επιπρόσθετης βάρδιας λειτουργίας. Για αυτή την βάρδια έχει ήδη ανακοινώσει και τις νέες προσλήψεις που θα δώσουν δουλειά σε επιπλέον άτομα στην περιοχή μας.

Τόσο ο Περιφερειάρχης κ.Μέτιος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Πέτροβιτς, έδειξαν με την επίσκεψη τους ότι στηρίζουν και βρίσκονται δίπλα στις επιχειρήσεις του Έβρου και μάλιστα στην τελευταία μεγάλη βιομηχανική μονάδα που έχει απομείνει στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας.