Φέρες: Επίσκεψη Αυγενάκη στην Παναγία Κοσμοσώτειρα και κουβέντα σε καφέ με πολίτες

Φέρες: Επίσκεψη Αυγενάκη στην Παναγία Κοσμοσώτειρα και κουβέντα σε καφέ με πολίτες

Από τις Φέρες ξεκίνησε σήμερα το πρωί την επίσκεψη του στον Έβρο ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. Ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για την ιστορία της Μονής της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, ενώ στη συνέχεια σε καφετέρια της πόλης συζήτησε με πολίτες ακούγοντας τα προβλήματα και αιτήματα τους.

Ο κ.Αυγενάκης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, τον βουλευτή του κόμματος Τάσο Δημοσχάκη, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ.Παρασκευόπουλο, τον πρώην υφυπουργό εξωτερικών και βουλευτή Άκη Γεροντόπουλο, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωσταντίνο Χατζημιχαήλ, πολιτευτές και στελέχη του κόμματος.

Εντυπωσιάστηκε από την Παναγία Κοσμοσώτειρα και άκουσε μαζί με τους υπόλοιπους τον Αντιδήμαρχο Φερών Νίκο Γκότση να κάνει μια εκπληκτική και  άρτια ιστορική ενημέρωση για την βυζαντινή κωμόπολη της Βήρας, σημερινής πόλης των Φερών, που ξεκινά από το 1152, όταν χτίστηκε από την οικογένεια των Κομνηνών η Παναγία Κοσμοσώτειρα και περνώντας μέσα από ταραχώδεις ιστορικές φάσεις φτάσαμε στο σήμεραπου παραμένει ένα από τα καλύτερα δείγματα της κωνσταντινουπολίτικης τέχνης.

Ακολούθησε καφές και κουβέντα σε νεανικό στέκι με θεσμικούς και πολίτες των Φερών οι οποίοι του ανέπτυξαν και τον ενημέρωσαν για τα θέματα και τα προβλήματα που τους απασχολούν. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στις Φέρες είναι φυσικό να μονοπώλησαν τις συζητήσεις με τα αιτήματα τους.