Τοπαλούδης: Ποσό 500.000 ευρώ απ’ το ΕΣΠΑ για σημαντικές παρεμβάσεις στο δήμο Διδυμοτείχου

Τοπαλούδης: Ποσό 500.000 ευρώ απ’ το ΕΣΠΑ για σημαντικές παρεμβάσεις στο δήμο Διδυμοτείχου

Αναπλάσεις σε σημεία ενδιαφέροντος που είναι περιβαλλοντικά υποβαθμισμένα και βρίσκονται σε ολόκληρη τη γεωγραφική έκταση του δήμου, περιλαμβάνει το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο (Τ.Χ.Σ.) του δήμου Διδυμοτείχου που ανέρχεται στις 500.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για την δημιουργία αγροτοκτηνοτροφικού πάρκου στο Ασημένιο και εμπορευματικού κέντρου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Πυθίο  που συνδέεται με την Τουρκία και ανάπλαση ιστορικού κέντρου της πόλης και παραδοσιακών οικισμών.

Η υποβολή του Τ.Σ.Χ. με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ , εγκρίθηκε ομόφωνα από το τοπικό δημοτικό συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση , αποτελεί δράση του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ ΑΜΘ και η υποβολή προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους δήμους, ολοκληρώνεται εντός του Φεβρουαρίου, ενώ μόνο 10 Σχέδια αναμένεται να εγκριθούν. «Είναι ένας πολύ σημαντικό εργαλείο για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και να αναδείξουμε πολλά σημεία στην περιοχής μας « είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιάννης Τοπαλούδης.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου