Αντιποίηση αρχής παραδέχεται ότι έκανε ο fake Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας Κ.Γκαμπαερίδης

Αντιποίηση αρχής παραδέχεται ότι έκανε ο fake Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας Κ.Γκαμπαερίδης

Με μια τρίτη επιστολή του προς το Evros-news.gr, ο κ.Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, παραδέχεται ουσιαστικά ότι επί χρόνια έκανε αντιποίηση αρχής, αφού επικαλείται τον τίτλο του Επίτιμου Προξένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ακόμα μέχρι και τώρα στην πρώτη και την δεύτερη επιστολή που μας έστειλε. Κι επειδή του αρέσει να μας αποκαλεί evros-fake-news, είναι πλέον ξεκάθαρο με όσα θα διαβάσετε, ότι ο ίδιος είναι FAKE, δηλαδή ψεύτικος Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην περιοχή μας. 

Απάντηση του Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη στις πρωτοφανείς διαστρεβλώσεις του evros-fake-news.gr για την ελληνορωσική συνεργασία

“Όταν πρόσφατα πρωτοδιάβασα την σειρά των ακραία δυσφημιστικών και αντιδεοντολογικών άρθρων εναντίον μου από το evros-fake-news, τα οποία ουσιαστικά στρέφονται κατά της ελληνορωσικής συνεργασίας, από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2018, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τότε ότι θα έφτανε μία στιγμή που τα δημοσιεύματά του εναντίον μου θα φώτιζαν και θα εξηγούσαν πολλές απορίες.

Η πρώτη αποκάλυψη (μετά από την αυτοαποκάλυψη του κ. Πιτιακούδη με τον ισχυρισμό ότι αυτός είναι ο συγγραφέας των δυσφημιστικών και αντιδεοντολογικών άρθρων) ήταν ότι διετέλεσε υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών ως Διευθυντής Τύπου και Επικοινωνίας (για να αξιοποιήσει την πολύχρονη πείρα του ως αθλητικός συντάκτης) με προϊστάμενο Υπουργό του τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτό εξηγούσε και σε μεγάλο βαθμό την ρατσιστική αντιμετώπιση της ελληνορωσικής συνεργασίας και την εμμονή του να αναφέρει το θέμα της Κριμαίας κάθε λίγο και λιγάκι. Προφανώς ο κ. Πιτιακούδης από τότε επέλεξε να συμμετάσχει στον πόλεμο κατά της ελληνορωσικής συνεργασίας, θυσιάζοντας την πρόοδο του τόπου του.

Εγώ δεν γνώριζα προσωπικά τον κ. Πιτιακούδη ούτε τη σχέση του με το evros-fake-news, ούτε ότι ήταν υπάλληλος στο ΥΠΕΞ, υφιστάμενος του Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν έγραφα για τις ΜΚΟματικες ομάδες στο ΥΠΕΞ. Ήμουν ήπιος διότι δεν τα γνώριζα αυτά, επιβεβαιώνομαι διαρκώς όμως για τις σχέσεις του συγγραφέα των άρθρων και προβληματίζομαι μήπως φθάνουν και στο σημείο της εξαρτημένης συνεργασίας με εξωθεσμικές ομάδες.

Η δεύτερη αποκάλυψη ήταν το Προεδρικό Διάταγμα του Μαΐου 2016 το οποίο ανακαλεί το Προεδρικό Διάταγμα που με είχε αναγνωρίσει ως Επίτιμο Πρόξενο περίπου 15 μήνες πιο πριν. Ποτέ δεν με ενημέρωσε το ΥΠΕΞ αν και είχαμε επαφές και αλληλογραφία!!! Είναι εξαιρετικά ύποπτο ότι ο κ. Πιτιακούδης και «οι επαφές» του στο ΥΠΕΞ (με τις οποίες εξακολουθεί να κάνει «συνεννοήσεις» όπως ανέφερε), γνώριζαν για αυτό ενώ εγώ, ο άμεσα ενδιαφερόμενος, δεν ενημερώθηκα ποτέ. Και δεν ενημερώθηκα ποτέ επίσης για τη διαδικασία εκτελεστότητας του πρώτου Προεδρικού Διατάγματος, την διαπίστευσή μου, που ακολουθεί τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος. Ποιος την παρεμπόδισε; Ήταν φανερό ότι κάποιοι εμπόδιζαν την έναρξη λειτουργίας του Επίτιμου Προξενείου (και όσων ακολουθούν τη λειτουργία του, όπως της ρωσικής Τράπεζας κλπ) αλλά τώρα αρχίζουν να αποκαλύπτονται.

Για 15 μήνες περίπου κάποιοι «πάγωσαν» την εφαρμογή ενός Προεδρικού Διατάγματος!!! Ποιοι μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο; Λόγω της επίσκεψης αντιπροσωπείας από την Αλεξανδρούπολη στην Κριμαία, που έγινε τον Φεβρουάριο του 2016 έγινε ανάκληση του πρώτου Προεδρικού Διατάγματος τον Μάιο του 2016; Κάτι παραπάνω φαίνεται ότι ξέρει ο κ. Πιτιακούδης αλλά πώς το ξέρει και από ποιους; Οι «επαφές» του κ. Πιτιακούδη «συνεννοήθηκαν» να προκαλέσουν ανάκληση του πρώτου Προεδρικού Διατάγματος ως εκδίκηση; Εκδικήθηκαν τον τόπο μας, την Αλεξανδρούπολη διότι πρώτα πρώτα πήγαμε να στηρίξουμε τους Έλληνες της Κριμαίας και να ξεκινήσουμε δράσεις αλληλοϋποστήριξης;

Είναι εξωφρενικό να υποστηρίζει ότι πήγαμε να κάνουμε εξωτερική πολιτική, πήγαμε στα πλαίσια διαπεριφερειακής συνεργασίας. Γνωρίζει ότι ο Ελληνισμός της Κριμαίας είναι κατά βάση Θρακιώτες; Μας ζητάει να παρατήσουμε τους συμπατριώτες μας; Για ποιόν λόγο; Κερδίζει ο Ελληνισμός από αυτή την εκδίκηση των «επαφών» και «συνεννοημένων» του κ. Πιτιακούδη; Την Κριμαία επισκέπτονται θεσμικοί εκπρόσωποι από την Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία και από άλλες ελληνικές πόλεις. Στο Ευρωκοινοβούλιο η Κριμαία πρόσφατα παρουσίασε μέχρι και τις ευκαιρίες για επενδύσεις.

Η Ρωσία δεν προσάρτησε την Κριμαία και δεν χρησιμοποίησε βία όπως ψευδώς διέδωσε ο κ. Πιτιακούδης, το ελεύθερο Δημοψήφισμα δεν είναι βία. Η Κριμαία από την εποχή των Τσάρων ήταν ρωσική περιοχή, την οποία ο Κρούτσεφ προσάρτησε στην Ουκρανία «με το έτσι θέλω», όταν διοικούσε τη Σοβιετική Ένωση. Η προσάρτηση της ρωσικής Κριμαίας στην Ουκρανία είναι προϊόν σοβιετικής ισχύος. Το Δημοψήφισμα που έγινε στην Κριμαία, στο οποίο πρωτοστάτησαν οι Έλληνες εκεί, εξέφρασε την συντριπτική επιθυμία του λαού να επαν-ενωθεί με τη Ρωσία. Το Κοσσυφοπέδιο που αποκόπηκε δόλια και βίαια (με στρατιωτική επέμβαση) από τη Σερβία είναι περίπτωση για την οποία δεν βλέπει κάτι κακό ο κ. Πιτιακούδης; Ο κ. Πιτιακούδης υποστηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που προκάλεσαν το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε.; Να το πει στους Έλληνες  αγρότες.

Το Επίτιμο Προξενείο, όπως είναι γνωστό, δεν είναι διπλωματική εγκατάσταση (άλλωστε εγώ είμαι Έλληνας πολίτης), αλλά βοηθάει στη οικονομική, πολιτιστική  και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής όπου λειτουργεί, μέσω της ελληνορωσικής συνεργασίας. Τα ευεργετικά αποτελέσματα από την ίδρυσή του θα ήταν πολλά όπως η λειτουργία ρωσικής Τράπεζας, ώστε αφ’ ενός να μην κυριαρχεί η τουρκική Τράπεζα και αφ’ ετέρου οι πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής ΑΜ-Θ να έχουν ένα πραγματικό στήριγμα για τις επιχειρήσεις και τα σπίτια τους. Ο κ. Πιτιακούδης και «οι επαφές» του τα σαμποτάρισαν όλα αυτά; Έτσι φαίνεται από όσα γράφει. Τώρα αρχίζουν να εξηγούνται όλα και να λύνονται οι απορίες για την παρεμπόδιση της ελληνορωσικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις το ουσιαστικό θέμα είναι ποια είναι η σχέση του κ. Πιτιακούδη: (1) Με αυτούς που δεν επέτρεψαν στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να τηρήσει τον λόγο του απέναντι στον τόπο μας (δόθηκε σε εμένα κατά τη διάρκεια προεκλογικής επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη … αλλά ήταν δέσμευση για την ανάπτυξη του τόπου μας)  και  (2) Με αυτούς που έχουν τέτοια ισχύ για να κρατούν «παγωμένο» για 15 μήνες ένα Προεδρικό Διάταγμα για το ίδιο θέμα και μετά να οδηγούν στην αναστολή του. 

Όλες αυτές οι επιθέσεις και οι υπονομεύσεις δεν θα σταματήσουν την ελληνορωσική συνεργασία, κυρίως τώρα που από την θέση του Συμβούλου του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης έχω περισσότερες δυνατότητες να συμβάλλω στην ανάπτυξη των σχέσεων σε όλη την ελληνική επικράτεια”.

Η απάντηση του evros-news.gr στον επί χρόνια FAKE(ψεύτικο δηλαδή) όπως

ο ίδιος παραδέχεται, Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ.Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη για αυτή την επιστολή, που φυσικά δημοσιεύουμε αυτούσια. Καθώς και εκείνον ή εκείνους που την συνέταξαν και ενδεχομένως να τον συμβουλεύουν. Γιατί όχι απλά δικαιώνει απόλυτα όσα γράφουμε μήνες τώρα, αλλά και ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ, ενώ εκφράζει απόψεις και κυρίως κάνει πράξεις επικαλούμενος την ιδιότητα του Επίτιμου Προξένου της Ρωσίας, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις σχέσεις μας με την συγκεκριμένη χώρα. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι αγνοεί βασικούς διπλωματικούς κανόνες, νόμους, αρχές των σχέσεων που διέπουν τις χώρες μεταξύ τους, τις συμφωνίες που πρέπει να τηρούν και πολλά ακόμα.

  • Ο κ.Γκαμπαερίδης στην πρώτη και την δεύτερη επιστολή του, μας εγκαλούσε ότι είμαστε evros-fake-news και διαστρεβλώνουμε τις ειδήσεις, επειδή από τον Μάιο του 2017 που λειτουργούμε ως ιστοσελίδα, γράφουμε ότι “αυτοαποκαλείται” Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην περιοχή μας, ενώ ο ίδιος έχει την συγκεκριμένη ιδιότητα. Μας ανέφερε μάλιστα και το πρώτο ΦΕΚ του διορισμού του 24.3-2015. Αυτό προφανώς το γνώριζε για να το επικαλείται, αλλά το δεύτερο ΕΦΚ τον Μάιο του 2016 με το οποίο ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ο συγκεκριμένος διορισμός και το αποκαλύψαμε, υποστηρίζει πως δεν το γνώριζε. “Ποτέ δεν με ενημέρωσε το ΥΠΕΞ αν και είχαμε επαφές και αλληλογραφία”, τονίζει χαρακτηριστικά.
  • Φυσικά άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται και δεν μπορεί να το επικαλείται. Το γνωρίζει και αυτός και εκείνος που συνέταξε τις επιστολές.
  • Αναρρωτιέται και το θεωρεί ύποπτο, πως ενώ αυτός δεν ενημερώθηκε, το ξέραμε εμείς και αφήνει τα γνωστά υπονοούμενα.  Εμείς μπήκαμε στο ίντερνετ και την σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου και βρήκαμε το σχετικό ΦΕΚ, κάτι που μπορεί να κάνει και οποιοσδήποτε πολίτης και ενδιαφερόμενος. Τόσο απλό είναι.
  •  Προσπαθώντας όμως να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα, υποπίπτει σε μια τεράστια γκάφα. Μας ενημερώνει και παραδέχεται ότι ο διορισμός του τον Μάρτιο του 2015 δεν “ενεργοποιήθηκε” ποτέ και δεν ίσχυσε. “Δεν ενημερώθηκα ποτέ επίσης για τη διαδικασία εκτελεστότητας του πρώτου Προεδρικού Διατάγματος, την διαπίστευσή μου, που ακολουθεί τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος. Ποιος την παρεμπόδισε; Ήταν φανερό ότι κάποιοι εμπόδιζαν την έναρξη λειτουργίας του Επίτιμου Προξενείου”. 
  • Άρα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος, ποτέ δεν ήταν επίσημα και με βάση τους απαραίτητους διπλωματικούς και νομικούς κανόνες, Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και της Ανατολικής Μακεδομίας και Θράκης. Γιατί όπως τονίζει:  “Για 15 μήνες περίπου κάποιοι «πάγωσαν» την εφαρμογή ενός Προεδρικού Διατάγματος!!!”.
  • Επομένως, δεν υπήρξε, ούτε απ’ τον Μάρτιο του 2015 που δημοσιεύθηκε το πρώτο ΦΕΚ ως τον Μάιο του 2016 που ανακλήθηκε, Επίτιμος Πρόξενος. Αυτός όμως και με τον συγκεκριμένο τίτλο εμφανίζονταν, αυτόν τον τίτλο επικαλούνταν σε πολλά έγγραφα που στέλνει ακόμα και μετά το 2016 σε διάφορους θεσμικούς φορείς, ενώ μέχρι και τώρα μοιράζει κάρτες με τον τίτλο, που αναφέρουν επίσης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και έχουν πάνω το ελληνικό εθνόσημο. Κι έχουμε δεκάδες μαρτυρίες που το επιβεβαιώνουν αυτό. Συν φυσικά τις δυο προηγούμενες επιστολές του σε μας.
  • Υποστηρίζει επίσης ότι: “Το Επίτιμο Προξενείο, όπως είναι γνωστό, δεν είναι διπλωματική εγκατάσταση (άλλωστε εγώ είμαι Έλληνας πολίτης), αλλά βοηθάει στη οικονομική, πολιτιστική  και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής όπου λειτουργεί”. Στην επίσημη σελίδα όμως της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναφέρονται τα ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΙΤΙΜΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ σε πόλεις της Ελλάδας, με διεύθυνση, τηλέφωνα και άλλες πληροφορίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ

ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΊΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ & ΔΟΔΕΚΑΝΗΣΑ

Εμμ. Πορταλιου 23, 74100 Ρέθυμνο, Κρήτης, τ. +30 28310 35016, φ. +30 28310 35004

ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΊΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ε. Παλεοκαστριτσας 14, Κέρκυρα, τ. +30 266 108 19 71/73, φ. +30 266 108 19 72

ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 Μαντζαρου 11, Πατρα, 26442, τ. +30 2610 426 444, φ. +30 2610 439 239

ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ

Αγίου Κωνσταντίνου, Λαμία, ξενοδοχείο «Λεβέντη», τ. +30 2235 032 251

Τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα.

  1. Ο κ.Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης παραδέχεται ότι δεν ήταν ποτέ Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αλεξανδρούπολη και την περιοχή. Άρα ήταν fake (ΨΕΥΤΙΚΟΣ-μαϊμού στην καθομιλουμένη) Επίτιμος Πρόξενος (επειδή κατηγορεί εμάς για fake ειδήσεις). Συνεχίζει όμως ακόμα και τώρα, όπως αποδεικνύεται στις δυο προηγούμενες επιστολές του, να υποστηρίζει ότι έχει τον συγκεκριμένο τίτλο και ρόλο, να τον επικαλείται σε e-mail και επιστολές προς θεσμικούς φορείς και να μοιράζει κάρτες, χρησιμιοποιώντας το όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας και το εθνόσημο της.
  2. Μας κατηγορεί ότι “σαμποτάρουμε” την τουριστική συνεργασία με την Ρωσία, όταν ο ίδιος στην πρώτη και την δεύτερη επιστολή του επικαλείται και υπερηφανεύαται ότι έφερε χιλιάδες Ρώσους τουρίστες που διαντυκτερεύουν στην Αλεξανδρούπολη τα τελετυταία χρόνια. Που να μην την “σαμποτάραμε” δηλαδή; Εκατομμύρια θα κατέκλυζαν την περιοχή μας. 
  3. Όσο για τα υπόλοιπα που λέει αναφερόμενος στην Κριμαία, τους Έλληνες εκεί και ότι δεν πήγε τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη κάνοντας εξωτερική πολιτική αλλά διαπεριφερειακή συνεργασία παρασύροντας τον σε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΓΚΑΦΑ, δείχνουν παντελή άγνοια διπλωματικών κανόνων, νόμων, διεθνών συνθηκών, δεσμεύσεων των χωρών, αλλά και του ρόλου ενός επίσημου θεσμικού οργάνου όπως ο δήμος Αλεξανδρούπολης και το Επιμελητήριο Έβρου.
  4. Τέλος, επειδή με κατηγόρησε ότι προσπάθησα να “σαμποτάρω” και την ίδρυση ρώσικης τράπεζας στην Αλεξανδρούπολη, ιδού ένα από τα ρεπορτάζ της εποχής του 2014 από εβρίτικη ιστοσελίδα, που δείχνει πως εγώ, ως Διευθυντής Τύπου και Επικοινωνίας του υφυπουργού Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλου (και όχι του Βενιζέλου όπως με… αναβάθμισε), “έθαβα” κάνοντας πόλεμο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Θα είχε ίσως ενδιαφέρον να γράψω όσα μας είχαν πει οι συγκεκριμένοι Ρώσοι επισκέπτες για τον κ.Γκαμπαερίδη σε εκείνη την συνάντηση, αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα για μια άλλη φορά. Είναι πάντως η τελευταία που ασχολήθηκα μαζί του. Αν πιστεύει ότι έγραψα ψέματα και τον προσέβαλλα, ας κάνει καταγγελία όπως έγραψε στην πρώτη του επιστολή στο Πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ της οποίας είμαι εδώ και δεκαετίες μέλος, αλλά και μηνύσεις ή αγωγές, όπως απείλησε σε συνάντηση με κοινό γνωστό μας. Για να πάμε στα δικαστήρια και εκεί να αποκαλυφθούν πολύ περισσότερα.

Υ.Γ1: Με εκείνα τα χρήματα που το δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει να επιστρέψει στην ΤΙΕΔΑ γιατί δεν δικαιούνταν να τα εισπράξει, άλλη μια φορά δεν πήραμε απάντηση από τον κ.Γκαμπαερίδη

Υ.Γ2: Μετά και από τα σημερινά, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης έχει σημαντικές ευθύνες που διατηρεί δίπλα του ως σύμβουλο τον κ.Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη και μάλιστα τον… επιβάλλει σε συναντήσεις με θεσμικούς φορείς.

Κώστας Πιτιακούδης