ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Περίπου 40 τουρκικά αλιευτικά προκαλούν με παραβιάσεις μεταξύ Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Περίπου 40 τουρκικά αλιευτικά προκαλούν με παραβιάσεις μεταξύ Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης

Οι προκλήσεις των Τούρκων δεν έχουν σταματημό από χθες, αφού αυτή την ώρα σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο Ειδήσεων του καναλιού “Ε” με το Νίκο Ευαγγελάτο, περίπου 40 τουρκικά αλιευτικά συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, προκαλούν παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Όπως μετέδωσε από την Καβάλα δημοσιογράφος του καναλιού ΕΝΑ που βγήκε σε ζωντανή σύνδεση, μετά τις προκλήσεις χθες βράδυ κοντά στην Θάσο, τα τουρκικά αλιευτικά που είναι τεράστια σε μέγεθος και πολύ μεγαλύτερα από τα ελληνικά, επιχειρούν να κάνουν… επίδειξη δύναμης και στο Θρακικό Πέλαγος στην περιοχή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Κάτι άλλωστε που δεν συμβαίνει πρώτη φορά, αφού όπως κατ επανάληψη έχουν καταγγείλει οι Εβρίτες ψαράδες, οι συνάδερφοι τους από τον γειτονική χώρα έχουν αποθρασυνθεί, μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και … σαρώνουν τα πάντα στο ψάρεμα, ενώ συνοδεύονται κάποιες φορές και από τουρκικά πολεμικά πλοία. Τα οποία μάλιστα απειλούν τους Έλληνες ψαράδες ακόμα και όταν βρίσκονται στα δικά μας ύδατα.