Μετά το αλυσοπρίονο κατά αστυνομικών, μαζί με τον τρίτο αδερφό πήραν όπλο για ληστεία

Μετά το αλυσοπρίονο κατά αστυνομικών, μαζί με τον τρίτο αδερφό πήραν όπλο για ληστεία

Τα δυο αδέρφια που λίγες ημέρες είχαν επιτεθεί με αλυσοπρίονο κατά των αστυνομικών, όταν πήγαν στο σπίτι για να τους χωρίσουν επειδή καυγάδιζαν και ειδοποίησε τηλεφωνικά η μητέρα τους,  ήταν μεταξύ των τεσσάρων δραστών της ληστείας που έγινε υπό την απειλή όπλου χθες σε βάρος Αφγανού λαθρομετανάστη σε αγροτική περιοχή του Διδυμοτείχου.

Αυτή την φορά μάλιστα ήταν και ο ηλικίας 24 ετών αδερφός τους μαζί στην ληστεία, που μαζί με τους άλλους δύο 21 και 20 ετών συνελήφθησαν από την αστυνομία, αφού ο 21χρονος Αφγανός τους ανανγώρισε και η ασφάλεια Διδυμοτείχου ενεργώντας άλλη μια φορά πολύ γρήγορα, τους εντόπισε και τους συνέλαβε και τους τρεις. Μάλιστα ο αδερφός τους είναι και συμβασιούχος υπάλληλος στον δήμο Διδυμοτείχου, όπου σήμερα το πρωί τον αναζητούσαν και αναρρωτιούνταν γιατί δεν εμφανίστηκε στην δουλειά του.

Τα τρία αδέρφια οδηγήθηκαν στον ανακριτή και σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος, αφού μπορεί να μην βρέθηκε το όπλο που χρησιμοποίησαν για την ληστεία, αλλά υπάρχει η κατάθεση του παράνομου μετανάστη, τον οποίο εκτός από την απειλή τον έδειραν κιόλας.

Κι επειδή την προηγούμενη φορά οι δυο εκ των κατηγορουμένων είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση μηνών με αναστολή και γι’ αυτό αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά γρήγορα υπέπεσαν σε νέο πολύ βαρύτερο παράπτωμα, με δεδομένο ότι αντιμετωπίζουν την κατηγορία κακουργήματος, το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγηθούν στην φυλακή. Ίσως γλιτώσει την φυλάκιση ο αδερφός τους, λόγω προτέρου έντιμου βίου.

Όσο για τον τέταρτο εκ των δραστών της ληστείας με λεία 100 ευρώ απ’ το νεαρό Αφγανό, αναζητείται και είναι θέμα χρόνου και η δική του σύλληψη.