Παπαδημητρίου: Αποκάλυψε χθες βράδυ ότι τρεις Αμερικανικοί κολοσσοί έρχονται στην Αλεξανδρούπολη

Παπαδημητρίου: Αποκάλυψε χθες βράδυ ότι τρεις Αμερικανικοί κολοσσοί έρχονται στην Αλεξανδρούπολη

Τρεις αμερικανικοί κολοσσοί, εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς, έρχονται στην Αλεξανδρούπολη και θα έχουν ανάμιξη τόσο τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, όσο και στο λιμάνι της πόλης, όπως αποκάλυψε χθες βράδυ ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την συνάντηση του με τους παραγωγικούς φορείςτου Έβρου στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ.Παπαδημητρίου που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, επιβεβαίωσε ότι η Tellurian Energy θα εισέλθει στο μετοχικό σχήμα της κοινοπραξίας που αναπτύσσει τον πλωτό σταθμό LNG, αποκτώντας το υπόλοιπο 20% που έχει μείνει από την κοινοπραξία και μαζί με την Gas Log του ομίλου Λιβανού, την ΔΕΠΑ, την Gaztrade του ομίλου Κοπελούζου και την βουλγαρική Bulgargaz, θα προχωρήσουν το τεράστιο αυτό έργο φυσικού αερίου στην περιοχή μας.

 

Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, που χειρίζεται τα συγκεκριμένα θέματα εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης λόγω των γνωριμιών του στις ΗΠΑ απ’ όπου και ήρθε για ν’ αναλάβει την θέση του, επιβεβαίωσε ότι η επίσης αμερικανική Cheniere έχει αποφασίσει να πουλήσει με βάση την Ελλάδα φυσικό αέριο στην αγορά της ΝΑ Ευρώπης και φυσικά θα έχει επίσης ανάμιξη στον LNG της Αλεξανδρούπολης.

Θυμίζουμε ότι το σχέδιο αφορά το αδειοδοτημένο από το 2011 έργο της εταιρείας Gastrade με αποθηκευτικούς χώρους 170.000 κ.μ. LNG και δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου στο ελληνικό σύστημα της τάξης των 17 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την ημέρα. Στόχος είναι η τροφοδοσία με αμερικανικό LNG και των βαλκανικών χωρών μέσω της ελληνοβουλγαρικής διασύνδεσης IGB.

Υπάρχει και μια τρίτη εταιρεία, το όνομα της οποίας απέφυγε να αποκαλύψει ο κ.Παπαδημητρίου, η οποία ενδιαφέρεται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Θέλει να γίνει ο… κυρίαρχος παίκτης σε αυτό και ήδη προχωράει τον προγραμματισμό της για να είναι έτοιμη μόλις ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του μέσω επενδυτών.

 

Ένα σχόλιο

  1. Όχι άλλο σανό,, Κάρβουνο” ήθελα νά πω!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*