Τα προβλήματα των σηροτρόφων του Έβρου στην Βουλή

Τα προβλήματα των σηροτρόφων του Έβρου στην Βουλή

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή των σηροτρόφων του κεντρικού και νότιου Έβρου αναφορικά με το ζήτημα των πληρωμών της συνδεδεμένης ενίσχυσης αλλά και του ιδιόμορφου είδους της καλλιέργειας η οποία δεν ασφαλίζεται στον ΕΛΓΑ και συνεπώς δεν αποζημιώνεται όταν υφίσταται ζημιές.

Στην επιστολή τους οι σηροτρόφοι ενημερώνουν ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες ήδη από την Άνοιξη του 2017 προκάλεσαν την δραματική μείωση της παραγωγής κουκουλιών ανά κουτί, κάτι που είχε ως συνέπεια να μην πληρωθούν οι παραγωγοί κανονικά την συνδεδεμένη ενίσχυση. Επιπλέον επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη καλλιέργεια δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι σε περίπτωση ζημιάς ή καταστροφής.

Οι σηροτρόφοι ζητούν την στήριξη του Υπουργείου στα πλαίσια της δυναμικής που αναπτύσσεται στην συγκεκριμένη καλλιέργεια και στην προσπάθεια αναβίωσης της σηροτροφίας στην περιοχή.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή

ΣΗΡΟΤΡΟΦΟΙ ΕΒΡΟΥ