Λαμπάκης: Υποσχέθηκε στους Καππαδόκες αθλητικό μπαλόνι στο οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, αλλά το πήρε… πίσω γιατί απαγορεύεται

Λαμπάκης: Υποσχέθηκε στους Καππαδόκες αθλητικό μπαλόνι στο οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, αλλά το πήρε… πίσω γιατί απαγορεύεται

Τελικά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, είναι πραγματικά… απίθανος. Έχει αγχωθεί τόσο πολύ επειδή υπάρχει ένα-και μοναδικό-ΜΜΕ στον Έβρο το οποίο του κάνει κριτική, που παίρνει φόρα και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Βγαίνει σε όλα τα τοπικά ραδιόφωνα και “φωτογραφίζει” το Evros-news.gr, αλλά όταν μιλάς συνέχεια και πολύ, είναι φυσικό να κάνεις και λάθη.

Πήγε λοιπόν ο κ.Λαμπάκης την Κυριακή στην Μεγάλη Εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ νομού ΕΒΡΟΥ “ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”, που γίνεται  κάθε χρόνο τέτοια περίοδο (κοντά στη Μεγάλη Γιορτή των τριών Ιεραρχών) και μπροστά στα δεκάδες μέλη του Συλλόγου που παρευρέθηκαν μαζί με τη θρησκευτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, άρχισε να υπόσχεται τα… πάντα.

Μεταξύ άλλων και ένα Αθλητικό Μπαλόνι 1.900 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο όπως τους είπε από το μικρόφωνο θα τοποθετηθεί στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, για να καλύψει τις ανάγκες προπονήσεων των ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης. Έδωσε μάλιστα τον γνωστό πανηγυρικό τόνο, με εκείνο το χαρακτητιστικό του ύφος και χθες επανέλαβε την υπόσχεση αυτή μιλώντας την ραδιοφωνική εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό.

Όταν ρωτήθηκε λοιπόν για το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε: “Ανακοίνωσα στην εκδήλωση των Καππαδόκων, ότι μαζέψαμε πολλά λεφτά και έχουμε 375.000 ευρώ για ένα μπαλόνι 1.900 τετραγωνικών μέτρων, με ψύξη και θέρμανση και γήπεδα μέσα μπάσκετ και βόλεϊ. Θα το βάλουμε στο πάρκο Αλτιναλμάζη ώστε να καλύψουμες τις ανάγκες μας όχι μόνο τα τρία χρόνια που θα χρειαστούν για να γίνει το νέο κλειστό, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Έτσι και μετά τον Μάιο που θα ολοκληρωθεί αυτό γιατί είναι γρήγορες οι διαδικασίες, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα”.

Όταν όμως ρωτήθηκε αν έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες, αποδείχθηκε ότι υποσχέθηκε στην εκδήλωση των Καππαδόκων κάτι που δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην  συγκεκριμένη περιοχή. “Μου λένε ο κ.Κουκουράβας (Αντιδήμαρχς Τεχνικών Έργων)  και ο κ.Βαταμίδης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού), ότι στον οικοπάρκο Αλτιναλμάζη έχουμε ανώτατο όριο ύψους τα 5 μέτρα. Άρα είναι ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις στα 17 στρέμματα που υπάρχουν για αθλητικό χώρο, οπότε δεν γίνεται να μπει εκεί. Δεν πειράζει, θα το τοποθετήσουμε δίπλα στο καινούργιο Κολυμβητήριο και δίπλα στο καινούργιο Κλειστό (το έφτιαξε κιόλας) που θα φτιάξουμε. Εκεί θα είναι και το μπαλόνι. Δεν μπορούμε όπως υποσχέθηκα στους Καππαδόκες να το βάλουμε στον Παρμενίωνα”.

Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης εξήγγειλε δηλαδή κάτι, εντυπωσιάζοντας τους παρόντες στην εκδήλωση και την άλλη μέρα το… πήρε πίσω, διαπιστώνοντας ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί εκεί που ανακοίνωσε. Αν δεν το γνώριζε, δεν όφειλε να ρωτήσει τους αρμόδιους Αντιδημάρχους πριν το πει;”

Φυσικά, είχε αμέσως και την εναλλακτική λύση, μην θυμώσουν όσοι τον άκουσαν και θεωρήσουν ότι τους… δούλευε. Υποσχέθηκε άμεσα κατασκευή δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου. “Σε αυτούς(στους Καππαδόκες δηλαδή), θα φτιάξουμε ένα δημοτικό σχολείο και ένα Νηπιαγωγείο σε χώρο που υπάρχει. Θα ετοιμάσουμε την μελέτη μετά από τρεις-τέσσερις μήνες και θα προχωρήσουμε (μόνο μην είναι σαν τις μελέτες του νέου Κλειστού που κρατάνε χρόνια).