Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο ότι γίνονται επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών στον Έβρο

Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο ότι γίνονται επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών στον Έβρο

Διέψευσε κατηγορηματικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι γίνονται επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών στον Έβρο, με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας tvxs.gr, στην οποία υπήρχαν καταγγελίες για το συγκεκριμένο ζήτημα από δικηγόρους εκτός του νομού, κάποιοι εκ των οποίων είναι και κατηγορύμενοι για συμμετοχή σε διακίνηση λαθρομεταναστών που έρχονται στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “Η χώρα μας δεν προχωρά σε παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων μεταναστών. Στην περιοχή του Έβρου, κατά το έτος 2017, εισήλθαν 7.544 πρόσφυγες/μετανάστες και όλοι οδηγήθηκαν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου το μεγαλύτερος μέρος εξ αυτών ζήτησε χορήγηση ασύλου» προσθέτει το υπουργείο.

Στο δημοσίευμα του tvxs.gr, αναφέρονται καταγγελίες που συχνά εμφανίζονται και προέρχονται από συγκεκριμένενους χώρους οι οποίοι ασχολούνται με το ζήτημα όπου παράνομαι μετανάστες, αλλά και δικηγόροι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καταγγέλλουν ότι τα τελευταία χρόνια  λειτουργεί ένας παρακρατικός μηχανισμός, που απαγάγει, ξυλοκοπεί και επαναπροωθεί ανθρώπους, που έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα, στη γειτονική Τουρκία.

Την ίδια στιγμή φυσικά, τόσο οι κάτοικοι των χωριών και όλων γενικά των περιοχών του Έβρου, αλλά και αστυνομικοί, βλέπουν λαθρομετανάστες να εισέρχονται στην χώρα από τον ποταμό Έβρο και πριν προλάβουν αυτοί να τους εντοπίσουν, φτάνουν κυρίως από την Θεσσαλονίκη αλλά και κάποιες ακόμα περιοχές, δικηγόροι που είναι άγνωστο πως και από ποιούς ενημερώνονται και αναλαμβάνουν τις διαδικασίες αίτησης για χορήγηση ασύλου. Θέμα στο οποίο είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τους δικηγόρους που εμφανίζονται μόλις λαθρομετανάστες περνούν τον ποταμό Έβρο;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*