Ενδιαφέρον Παπαδημητρίου και συγχαρητήρια σε Λαμπάκη, Φαλέκα για τρία Ενεργειακά Έργα

Ενδιαφέρον Παπαδημητρίου και συγχαρητήρια σε Λαμπάκη, Φαλέκα για τρία Ενεργειακά Έργα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τρία σημαντικά Ενεργειακά Έργα του δήμου Αλεξανδρούπολης, έδειξε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή μας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατά την συνάντηση του το απόγευμα της Κυριακής με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, παρουσία και του Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννη Φαλέκα ο οποίος και τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα τρία συγκεκριμένα project, έδωσε συγχαρητήρια και στους δύο και υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση για την υλοποίηση τους.

Συγκεκριμένα, ο κ.Παπαδημητρίου ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ.Φαλέκα για το έργο τηλεθέρμανσης των Φερών που ανέρχεται στα 32 εκατομμύρια ευρώ και θα γίνεται με μονάδα παροχής ζεστού νερού (τηλεθέρμανση) στο δημοτικό διαμέρισμα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα σε Φέρες, Γεμιστή, Πέπλο, Βρυσούλα, Αρδάνιο και Κήπους, καθώς επίσης και την τροφοδότηση με θερμική ενέργεια των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τελωνείου Κήπων. Η παροχή θερμικής ενέργειας θα γίνεται από την απορριπτόμενη ενέργεια του σταθμού του ΤΑΡ που θα υπάρχει στις Φέρες.

Το δεύτερο έργο αξίας 2,2 εκατ. ευρώ που παρουσιάστηκε στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης είναι η Μονάδα Βιομάζας όπου θα γίνεται παραγωγή pellet και θα δημιουργηθεί στην περιοχή του δήμου Τραϊανούπολης όπου είναι και Αντιδήμαρχος ο Γιάννης Φαλέκας. Έτσι θα εξασφαλίζεται η θέρμανση της περιοχής.

Το τρίτο project είναι η τηλεθέρμανση μεγάλων εγκαταστάσεων θερμοκηπίων, τα οποία θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με γερμανικές και ολλανδικές εταιρείες που έχουν ήδη δείξει συγκεκριμένο ενδιαφέρον και προχωρούν αργά αλλά σταθερά οι απαραίτητες κινήσεις.

Ο κ.Παπαδημητρίου δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την αναλυτική παρουσίαση, τις προοπτικές που ανοίγονται για αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή και συνεχάρη τόσο τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη όσο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Φαλέκα για την δουλειά που γίνεται στον συγκεκριμένο τομέα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*