ΔΥΣΤΥΧΩΣ έγινε καθημερινό φαινόμενο. Συνελήφθησαν Σύριος και δυο Πακιστανοί για διακίνηση λαθρομεταναστών

ΔΥΣΤΥΧΩΣ έγινε καθημερινό φαινόμενο. Συνελήφθησαν Σύριος και δυο Πακιστανοί για διακίνηση λαθρομεταναστών

Έχει γίνει δυστυχώς καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή μας η σύλληψη διακινητών λαθρομεταναστών, οι οποίοι περνούν κατά δεκάδες τον ποταμό Έβρο και έρχονται από την Τουρκία στη χώρα μας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες (31-1-2018) έναν Σύριο και δυο Πακιστανούς, που προσπαθούσαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας 11 παράνομους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, το πρωί στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Επίσης, συνελήφθησαν χθες (31-1-2018) το απόγευμα, στον ανατολικό κόμβο Ξάνθης της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 18 και 17 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Μπαγκλαντές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.