Δούκας (Πρόεδρος ΟΛΑ) σε Αμερικανό πρέσβη: “Πότε θα έρθουν οι Αμερικανοί στην Αλεξανδρούπολη”;

Δούκας (Πρόεδρος ΟΛΑ) σε Αμερικανό πρέσβη: “Πότε θα έρθουν οι Αμερικανοί στην Αλεξανδρούπολη”;

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε τη διαδικασία πρόσληψης συμβούλων που θα τρέξουν τις διαδικασίες αξιοποίησης των δέκα περιφερειακών λιμανιών, με πρώτο αυτό της Αλεξανδρούπολης, ενώ την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Χρήστος Δούκας περιμένει με ανυπομονησία την άφιξη των Αμερικανών επενδυτών που ενδιαφέρονται έντονα γι΄αυτό.

Κάτι που αποκάλυψε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ.Τζέφρυ Πάιατ, στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι: ” Υπάρχουν Αμερικανοί που ενδιαφέρονται για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Και χάρηκα όταν βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα, όπου συνάντησα τον μάνατζερ του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Η πρώτη ερώτησή του ήταν: «Πρέσβη, πότε θα έρθουν οι Αμερικανοί;»

Άλλωστε όπως έγραψε το Evros-news.gr, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή, επεσήμανε ότι εκτός των δύο αμερικανικών κολοσσών που θα αναμιχθούν με τον πλωτό σταθμό φυσικού αερίου LNG της Αλεξανδρούπολης, υπάρχει μια εξίσου μεγάλη αμερικανική εταιρεία που ενδιαφέρεται για το λιμάνι της πόλης.

Η θέση του Αμερικανού πρέσβη για τους

8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη

Ο κ.Πάιατ ρωτήθηκε επίσης για ένα θέμα που έχει έμμεση σχέση με την περιοχή μας. Ποιά είναι δηλαδή η γνώμη του για την πίεση που ασκεί η Τουρκία στην Ελλάδα όσον αφορά την έκδοση των οχτώ αξιωματικών του Στρατού που υποτίθεται ότι έχουν εμπλακεί στο πραξικόπημα του 2016. Γιατί υπάρχει μία παρόμοια διαμάχη ανάμεσα στην Αμερική και την Τουρκία όσον αφορά στην έκδοση του Γκιουλέν.  Η απάντηση του ήταν ότι:  “Και οι δύο χώρες, τόσο η Ελλάδα όσο και η Αμερική, έχουν μία πολύ ισχυρή παράδοση ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και αυτό είναι κάτι που δεν είναι κατανοητό από κάποιους συμμάχους μας. Όμως, πιστεύω ότι σε αυτήν την περίπτωση –ξέρετε- έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι το ελληνικό δικαστικό σύστημα, τα ελληνικά δικαστήρια, θα ασχοληθούν με το ζήτημα με τον κατάλληλο και συνταγματικό τρόπο”.