Συλλήψεις Σκοπιανού και Βούλγαρου σε Κίρκη και Ταύρη γιατί μετέφεραν 18 λαθρομετανάστες

Συλλήψεις Σκοπιανού και Βούλγαρου σε Κίρκη και Ταύρη γιατί μετέφεραν 18 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (1-2-2018), στο νομό Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας 26χρονος Βούλγαρος και ένας 49χρονος Σκοπιανός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαοχτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν, Ερυθραίας, Ιράν, Πακιστάν και Νεπάλ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στον κόμβο Κίρκης της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν, Ερυθραίας, Ιράν και Πακιστάν.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Ταύρης), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 49χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του κόμβου Αρδανίου της Εγνατίας  Οδού, ο δράστης ελάττωσε ταχύτητα και εγκατέλειψε το όχημα εν κινήσει, κατευθυνόμενος πεζός σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, προκειμένου να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε εκτός της οδού, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο  49χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Νεπάλ.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο διακινητής είχε τοποθετήσει στο παραπάνω όχημα πινακίδες κυκλοφορίας, για την οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.