ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Πτήσεις από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη ξεκινάει η Sky Express τον Μάιο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Πτήσεις από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη ξεκινάει η Sky Express τον Μάιο

Δυο πτήσεις καθημερινά από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη αναμένεται να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Μάιο η αεροπορική εταιρεία Sky Express Airlines, η οποία τώρα εκτελεί το επιδοτούμενο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σητεία-Αλεξανδρούπολη.

Φαίνεται ότι αυτό που έγραψε τον περασμένο Οκτώβριο το Evros-news.gr, πως υπήρχαν προτάσεις και εισηγήσεις στη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία από θεσμικούς φορείς αλλά και μεμονωμένα άτομα του Έβρου να ξεκινήσει αυτό το δρομολόγιο, έφεραν αποτέλεσμα. Η Sky Express Airlines λοιπόν ανακοίνωσε ότι από 01 Μαΐου 2018 ξεκινάει απευθείας δυο καθημερινές πτήσεις από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα, μάλλον πρωί και βράδυ.

Ενημέρωσαν ήδη το δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από πηγές της Sky Express, ο Διευθύνων Σύμβουλος Χάρης Μπότσαρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και τον ενημέρωσε για την πρόθεση της εταιρείας να ξεκινήσει πτήσεις από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα δυο φορές την ημέρα και ζήτησε την στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια αυτή.

Να θυμίσουμε πάντως ότι και πριν δυο χρόνια, το 2016, η Sky Express είχε πάλι ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τον Μάιο εκείνης της χρονιά πτήσεις από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη και είχε κάνει κάποιες προεργασίες με την εξασφάλιση των απαραίτητων χώρων και υπηρεσιών στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης. Όμως τελικά ακύρωσε την απόφαση της αυτή, γιατί σύμφωνα με τις τότε εξηγήσεις το δρομολόγιο κρίθηκε ασύμφορο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προτάσεις στη Sky Express να δρομολογήσει αεροπλάνο στη γραμμή Αθήνα-Αλεξανδρούπολη

Ελπίζουμε τώρα να εφαρμόσει την απόφαση της και να “σπάσει” το μονοπώλιο της AEGEAN, που μπορεί τυπικά να μην είναι μόνη της και να υπάρχει και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια εταιρεία, που παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των επιβατών αλλά και φορέων του Έβρου και της Θράκης, κρατάει πολύ ακριβά τα εισιτήρια.

Αν λοιπόν η Sky Express έχει φθηνότερες τιμές, είναι σίγουρο ότι ο κόσμος του νομού αλλά και της Κομοτηνής που επίσης χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, θα την προτιμήσει. Να επισημάνουμε ακόμα, πως η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία αγόρασε πρόσφατα καινούργια αεροπλάνα, που θεωρούνται ιδανικά για πτήσεις προς πόλεις όπως η Αλεξανδρούπολη και είναι σαν αυτά που βάζει η AEGEAN ως ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ για την πρωτεύουσα του Έβρου.