Α.Ε.Διδυμοτείχου: Δοκάρι και αυστηρό πέναλτι έφεραν την πρώτη εντός έδρας ήττα 2-1 απ’ την Καβάλα

Α.Ε.Διδυμοτείχου: Δοκάρι και αυστηρό πέναλτι έφεραν την πρώτη εντός έδρας ήττα 2-1 απ’ την Καβάλα

Το δοκάρι που σταμάτησε την ισοφάριση και ένα αυστηρό πέναλτι και στο δεύτερο παιχνίδι με την Καβάλα, έφεραν την πρώτη εντός έδρας  ήττα για την Α.Ε.Διδυμοτείχου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αλλά και μετά από 2 περίπου χρόνια  που δεν είχε χάσει.

Το τελικό 2-1 αδικεί σίγουρα τους γηπεδούχους του Κρίστο Τελκίνσκι που δικαιούνταν τουλάχιστον την ισοπαλία με την Καβάλα, σε ένα παιχνίδι στο βροχερό Διδυμότειχο που ξεκίνησε πολύ καλά γι’ αυτούς αφού προηγήθηκαν σχετικά νωρίς και στην πρώτη τους αξιόλογη προσπάθεια στο 14′ . Σε φάουλ του  Σουλεϊμάν ο Γιαννόπουλος με κεφαλιά σκόραρε ανοίγοντας το σκορ.

Η  Καβάλα αντέδρασε και απείλησε με τους Βαλαβανόπουλο, Πάλλα λίγο μετά το ημίωρο αλλά ο Κώστας Συριτούδης που επέστρεψε κάτω από τα γκολποστ αντί του αδερφού του, κράτησε  το μηδέν. Η ΑΕΔ είχε την ευκαιρία στο 25′ με σουτ του Καπετανίδη να κάνει το 2-0 και να έχει άλλη τροπή το παχνίδι. Δυστυχώς λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Παπαδόπουλος με αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε στην γραμμή της μεγάλης περιοχής ο Τσοπουλίδης από την Ξάνθη, σκόραρε και πάλι όπως στο πρώτο παιχνίδι ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με ανεβασμένη ψυχολογία η Καβάλα στο 64′ με σχετικά αδύναμη κεφαλιά του Νίκου Βαλαβανόπουλου έκανε την ανατροπή και το 1-2. Στην συνέχεια η ΑΕΔ προσπάθησε κυρίως με στημένες φάσεις να ισοφαρίσει και στο 73′ είχαμε την φάση του αγώνα όταν από κόρνερ, ο Αβογιάν πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Δήμιζας απέκρουσε στο δοκάρι και η μπάλα έφτασε στον Πετρόπουλο που έπιασε όμορφη κεφαλιά αλλά με τον Γιαννόπουλο γυρισμένο αντί να αφήσει την μπάλα να πάει στα δίχτυα του ανήμπορου πορτιέρο της Καβάλας μη έχοντας αίσθηση του χώρου με νέα κεφαλιά την έστειλε μόλις άουτ, δείγμα της ατυχίας που κουβαλά την φετινή σεζόν.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Τελκίνσκι): Συριτούδης Κ., Θάνος, Καζάλας, Πατιαλιάκας, Χρίστεφ, Πετρόπουλος, Εμρέ (46′ Ζαφειρόπουλος), Αβογιάν, Καπετανίδης, Γιαννόπουλος, Σουλεϊμάν (60′ Σιμτσάκης).

ΚΑΒΑΛΑ (Ανυφαντάκης): Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Σέχου, Ψάλτης, Παπαδόπουλος (82′ Παυλίδης), Θωμαΐδης, Αδαμάκης, Πάλλας (90+1′ Κέρι), Βαλαβανόπουλος (86′ Ξόμπλιος).

Πηγή: thrakisports.gr