Δήμος Διδυμοτείχου: Γιατί δεν περνάει απ’ την Οικονομική επιτροπή η δωρεά κολώνων φωτισμού στο Πύθιο;

Δήμος Διδυμοτείχου: Γιατί δεν περνάει απ’ την Οικονομική επιτροπή η δωρεά κολώνων φωτισμού στο Πύθιο;

Ένα πρόβλημα που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και πάνω από 8 μήνες στον δήμο Διδυμοτείχου, έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των ανθρώπων στο χωριό Πύθιο, αφού δεν υλοποιείται η τοποθέτηση περίπου 13 κολώνων φωτισμού που αποτελούν δωρεά της γνωστής εβρίτικης  εταιρείας Dasteri.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυθίου Χάρης Θεοχαρίδης εξασφάλισε χάρη σε προσωπικές του προσπάθειες μαζί με την πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Πετρίδου την δωρεά από την ιδιοκτησία της εταιρείας Dasteri. Αν και οι υπεύθυνοι της όμως είναι έτοιμοι μόλις δοθεί το “πράσινο φως” να τοποθετήσουν άμεσα τις κολώνες ηλεκτροφωτισμού στο χωριό, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα γίνει λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Θα πρέπει πρώτα να γίνει αποδεκτή από την Οικονομική επιτροπή του δήμου Διδυμοτείχου η δωρεά, κάτι που εδώ και 8 μήνες αν και ο κ.Θεοχαρίδης το ζητάει συνέχεια, δεν έχει συμβεί. Υπάρχουν μάλιστα κάποιες πληροφορίες, ότι αν και ο ίδιος λόγω των γνωριμιών του έφερε την συγκεκριμένα δωρεά για το χωριό του, προκύπτουν αιτήματα ή και… απαιτήσεις να χρησιμοποιηθούν κάποιες από τις κολώνες είτε στο Διδυμότειχο, είτε σε άλλα χωριά.

Αυτό φυσικά δεν μπορεί να το αποδεχθεί ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυθίου και τόσο ο ίδιος όσο και οι συγχωριανοί του που έχουν ενημερωθεί, είναι έντονα δυσαρεστημένοι με την κωλλυσιεργία ορισμένων στον δήμο, που δεν φέρνουν για τυπική αποδοχή την αποδοχή δωρεάς στην Οικονομική επιτροπή.