Δημοσιεύματα για ανασχηματισμό Κουρουμπλή, που κατά τον κ.Λαμπάκη υποσχέθηκε την Λιμενική Ακαδημία

Δημοσιεύματα για ανασχηματισμό Κουρουμπλή, που κατά τον κ.Λαμπάκη υποσχέθηκε την Λιμενική Ακαδημία

Δημοσιεύματα για ανασχηματισμό που έρχεται στην Κυβέρνηση, φέρνουν τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή να φύγει από την θέση του και μάλιστα το υπουργείο να… ενσωματώβεται στο Μεταφορών και Υποδομών.

Σύμφωνα με το metaforespress.gr, πιθανός ανασχηματισμός στο υπουργείο Ναυτιλίας δεν αφήνει «αδιάφορο» το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, διότι τα δυο υπουργεία, σε ορισμένα θέματα, έχουν κοινά συμφέροντα. Άλλωστε στο… παρά ένα, στον προηγούμενο ανασχηματισμό, δεν ενσωματώθηκαν οι Μεταφορές στο Ναυτιλίας.

Τώρα, ακούγεται ότι το υπουργείο Μεταφορών θα επηρεάσει, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, πιθανές εξελίξεις στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το θέμα της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη που ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης “σήκωσε” πολύ ψηλά, όπως συνηθίζει άλλωστε, τον τελευταίο καιρό και υποστηρίζει ότι έχει υπόσχεση του κ.Κουρουμπλή πως θα έρθει, σημαίνει ότι αυτόματα αν δεν εγκαταλειφθεί, θα πάει σίγουρα πάρα πολύ πίσω μέχρι να ενημερωθεί και να ασχοληθεί ο νέος υπουργός.

Αν και ο υπουργός Ναυτιλίας, αν πραγματικά ήθελε να την φέρει στην Αλεξανδρούπολη όπως υποστηρίζει ο κ.Λαμπάκης, μπορούσε πολύ εύκολα στο νομοσχέδιο του υπουργείου του που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, να την συμπεριλάβει. Όμως τότε το… δούλεμα πήγε σύννεφο και προφανώς τώρα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κάνει το ίδιο δημιουργώντας απλά εντυπώσεις της στιγμής. Κάτι εξάλλου που ξέρει πολύ καλά να κάνει.