Άγριο σφυροκόπημα Μεντίζη κατά Αδαμίδη για ασανσέρ και δεύτερο μηχάνημα ακτινοβολίας

Άγριο σφυροκόπημα Μεντίζη κατά Αδαμίδη για ασανσέρ και δεύτερο μηχάνημα ακτινοβολίας

Άγριο σφυροκόπημα από τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης Χριστόδουλο Μεντίζη κατά του Διοικητή του ΠΓΝΑ Δημήτρη Αδαμίδη για τις κατηγορίες κατά εργαζομένων στο θέμα λειτουργίας των ανασνσέρ. Σε πολύ σκληρό και απόλυτα δικαιολογημένο ύφος, τον κατηγόρησε για το δεύτερο μηχάνημα ακτνοβολιών που… εξαφανίστηκε απ’ το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και επεσήμανε ότι επικρατεί στο μυαλό του Διοικητή “τρικυμία εν κρανίω”.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ο κ.Μεντίζης τόνισε: Άκουσα και διάβασα την ανακοίνωση του κ.Αδαμίδη και την ανάλυση του για το θέμα των ασανσέρ, όπου με τον γνωστό στόμφο απηύθυνε κατηγορίες προς τις προηγούμενες διοικήσεις και κυρίως προς τους εργαζόμενους. Αυτό με αφορά εμένα, γιατί εγώ είμαι εκπρόσωπος τους. ΄Αφησε λοιπόν υπονοούμενα και μοίρασε ευθύνες και στο προσωπικό, ιδιαίτερα τις τεχνικές υπηρεσίες, αλλά και τις διοικητικές υπηρεσίες του γραφείου προμηθειών.

Νομίζω ότι επικρατεί στο μυαλό του κ.Αδαμίδη μια πλήρης αταξία. Το λέω μετά λόγου γνώσεως για την υπόθεση των ασανσέρ, η οποία ταλανίζει το νοσοκομείο, τους συνοδούς και το προσωπικό πάρα πολύ καιρό. Διάλεξε πιστεύω μια χρονική στιγμή και ενήργησε ως ποδοσφαιριστής. Τί θέλω να πω; Όταν πριν τρεις ημέρες η Ομοσπονδία μας έβγαλε ένα δελτίο Τύπου καταγγέλοντας ότι το μηχάνημα της ακτινοθεραπείας έφυγε ίσως εν μία νυκτί από το νοσκομείο, ο κ.Αδαμίδης ακόμα δεν έχει απαντήσει ευθέως επί της ουσίας του ζητήματος. Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα δηλαδή.

Που είναι το δεύτερο μηχάνημα ακτινοθεραπείας;

Πως “έσπασε” το προηγούμενο μηχάνημα, που δόθηκε, πότε δόθηκε και να πει και σε μας και να μιλήσει και στον κόσμο ευθέως, γιατί στέρησε από τους πολίτες τρης Ανατολικής Μακεδομνίας και Θράκης το μηχάνημα της ακτινοβιλίας. Το δεύτερο μηχάνημα υπάρχει σε όλα τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Αν η αδυναμία του κ.Αδαμίδη ήταν να βγάλει το κοβάλτιο και να το μεταφέρει και αυτά ήταν έξοδα εξ αιτίας των οποίων δεν μπορούσε να το κάνει, αυτός φταίει. Γιατί ήδη οι… κακές προηγούμενες διοικήσεις και οι κακοί εργαζόμενοι είχαν στρώσει το χαλί για να έρθει ο γραμικός επιταχυντής με την προσφορά του ιδρύματος Νιάρχου, αλλά κάποιοι εργάστηκαν γι’ αυτό. Δεν έπρεπε λοιπόν σε καμιά περίπτωση να ενεργήσει με τον τρόπο που ενήργησε.

Αν δεν μας απαντήσει ο κ.Αδαμίδης που πήγε το μηχάνημα και το στέρησε από τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα το κάνουμε εμείς και θα πάρουμε τα ανάλογα στοιχεία που χρειάζονται με επερώτηση στην Βουλή. Γιατί δεν μπορεί να κατηγορεί τους εργαζόμενους και τις προηγούμενες διοικήσεις, γιατί έχει ευθύνες και αυτός και δεν μπορεί να τις αποποιείται/

Όσο για τα ασανσέρ, γιατί άκουσα και είδα ένα κατηγορώ προς κάθε κατεύθυνση, στα δυο χρόνια που είναι στη διοίκηση, η προσπάθεια που έκαναν οι εργαζόμενοι συνάδερφοι για να βγει έκπτωτη η εργολάβος που είχε το έργο κατασκευής και διόρθωσης των ασανσέρ, την έκαναν με τον καλύτερο τρόπο και στον έλεγχο των υλικών και της εποπτείας. Από την πρώτη μέρα ενημέρωσαν στο γραφείο του κ.Τζωίδη και τον κ.Αδαμίδη, ότι η συγκεκριμένη κυρία πρέπει να βγει έκπτωτη. Μεσολάβησε ένα διάστημα πάνω από ένα χρόνο, όπου οι εργαζόμενοι με συνεχείς αναφορές επεσήμαναν τα προβλήματα. Η καθυστέρηση αυτή του κ.Αδαμίδη δεν καταγράφεται. Δεν την άκουσα πουθενά.

Τα τέσσερα από τα πέντε ασανσέρ λειτουργούν

χάρη σε χρήματα των εργαζομένων

Ο κ.Αδαμίδης μιλάει για το κακό παρελθόν και τους κακούς εργαζόμενους. Εμείς λοιπόν όταν βγήκε έκπτωτη η εργολάβος, δώσαμε άλλες 20.000 ευρώ για να πιστοποιηθούν δυο ασανσέρ από τον παθ0λογικό και δύο του χειρουργικού τομέα, σύνολο τέσσερα. Θα έπρεπε λοιπόν να αισθάνεται και το βάρος της ευθύνης του που βγήκε να μοιράζει ευθύνες δεξιά και αριστερά. γιατί οι συνάδερφοι γυρνούν γύρω-γύρω για να μεταφέρουν τους ασθενείς από το ένα τμήματα στο άλλο. λόγω έλλειψης ασανσέρ.

Πότε θα κάνουμε τον επόμενο διαγωνισμό και θα ανοίξουμε τους ανελκυστήρες για να διορθωθεί η κατάσταση; Δεν έχει ευθύνη ο κ.Αδαμίδης αλλά κάποιοι άλλοι; Εδώ δεν κάνουμε πολιτική, αλλά κάνουμε διοίκηση. Άνοιξε ένα θέμα, όταν θα έπρεπε ο Διοικητής να απαντήσει που πήγε το μηχάνημα της ακτινοθεραπείας και να μας δώσει τις συγκεκριμένες αποφάσεις που πρέπει να υπάρχουν. Επίσης να μας απαντήσει γιατί όλα τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία έχουν δυο μηχανήματα ακτινοβολιών και αυτός στέρησε από τους ασθενείς της Περιφέρειας μας ένα ακόμα μηχάνημα ακτινοβολιών.

Να βγει από τον γραφείο του, να λογοδοτήσει και να μας πει την αλήθεια και να πάψει να είναι με αυτό τον τρόπο καταγγελτικός μόνο για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει την ζωή τους για το νοσοκομείο άπαντες. Αυτοί μείωσαν τις συμβάσεις για την καθαριότητα, αυτοί έφεραν το φυσικό αέριο, αυτοί φέρνουν και τα φωτοβολταϊκά που το έχασαν άλλα νοσοκομεία και εμείς το πετύχαμε. Αν με ακούει ο κ.Αδαμίδης, θα πρέπει να μας σεβαστεί επιτέλους.

Δεν θα του επιτρέψω να βάζει στο καρφί τους εργαζόμενους

Φτάνουν οι καταγγελίες και ο εισαγγελικός καταγγελτικός λόγος. Έμειναν ελάχιστοι εργαζόμενοι στην τεχνική υπηρεσία και θα πρέπει να προλάβουν τα πάντα και ο διοικητής βγαίνει στα ΜΜΕ και τους καταγγέλει. Δεν είναι μόνο αυτός ηθικός και όλους τους εργαζόμενους να μας μηδενίζει. Δεν θα του επιτρέψω να μας βάζει στο καρφί και να λέει ότι δεν δουλεύουμε και καθόμαστε.

Η λειτουργία του νοσκομείου δεν γίνεται από τον κ.Αδαμίδη, αλλά από τους εργαζόμενους που τους χαρακτηρίζει κακούς. Εμείς το θέμα θα το φτάσουμε στην Βουλή και θα πάρουμε τις απαντήσεις μας. Εμείς είμαστε εδώ πολλά χρόνια και δουλεύουμε για να εξυπηρετούμε τον κόσμο. Τον πονάμε αυτό τον τόπο. Όχι ήρθε αυτός από την Ξάνθη και μέσα από το γραφείο του βγαίνει και κατηγορεί τους εργαζόμενους με ψέματα και επιθέσεις. Εμείς δώσαμε πάνω από 50.000 ευρώ για τα ασανσέρ ως εργαζόμενοι και το κάναμε για να λετουργεί σωστά το νοσοκομείο και να εξυπηρετούμε τον κόσμο. Πέντε ασανσέρ υπάρχουν και τα τέσσερα λειτουργούν με δικά μας χρήματα. Τί έκανε αυτός για να λειτουργούν και τα 24 που πρέπει”.