Αλεξανδρούπολη: Εργαστήριο για την «Χρηματοδότηση και Ανάπτυξη Οικονομικών Πόρων» για πολιτισμό, μουσεία

Αλεξανδρούπολη: Εργαστήριο για την «Χρηματοδότηση και Ανάπτυξη Οικονομικών Πόρων» για πολιτισμό, μουσεία

Εργαστήριο για την «Χρηματοδότηση και Ανάπτυξη Οικονομικών Πόρων,» διοργανώνει το τριήμερο από 23-25 Φεβρουαρίου στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, το British Council, σε συνεργασία με πολιτιστικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και την Βρετανία.

Το εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Transforming Future Museums και αφορά τους επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται στον τομέα των μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μια σειρά δράσεων.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση των απαραίτητων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των μουσείων προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του αύριο, να συμβάλουν στη «μεταμόρφωση» των οργανισμών τους σε δυναμικά κύτταρα βιώσιμης πολιτιστικής, κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης και να αποκτήσουν μία πιο εξωστρεφή προσέγγιση τόσο με το κοινό, όσο και ως προς τις μεταξύ τους συνεργασίες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο για την «Χρηματοδότηση και Ανάπτυξη Οικονομικών Πόρων,» αναμένεται να αποκτήσουν όλα τα αναγκαία εργαλεία για τον εντοπισμό και την ανάπτυξη οικονομικών πόρων χρησιμοποιώντας διάφορες πηγές όπως χρηματοδότες, συγκέντρωση προσφορών και δωρεών, χορηγίες, και προγράμματα μελών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου με την αποστολή βιογραφικού σημειώματος και μια επιστολή ενδιαφέροντος 300 λέξεων στην υπεύθυνη του προγράμματος Ντίνα Ντζιώρα dina.ntziora@britishcouncil.gr

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου