Δυο νέες τάξεις του Δημοτικού σχολείου Μεγάλου Δερείου στα Πομακοχώρια εγκαινίασε ο Καμμένος

Δυο νέες τάξεις του Δημοτικού σχολείου Μεγάλου Δερείου στα Πομακοχώρια εγκαινίασε ο Καμμένος

 

Τις δυο νέες τάξεις στο Δημοτικό Σχολείο του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, που κατασκεύασε το Δ’ Σώμα Στρατού με χορηγία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο κ.Καμμένος και η συνοδεία του έφτασαν στο ορεινό Πομακοχώρι του Σουφλίου με ελικόπερο και μετά από τα εγκαίνια λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν αποφασίστηκε να ακυρωθεί τελικά η μετάβασή και διανυκτέρευσή του στο ακριτικό φυλάκιο του Πυθίου. Λόγω του καιρού μάλιστα υπήρξε και καθυστέρηση στο πρόγραμμα των εγκαινίων στο Μεγάλο Δέρειο, ενώ σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης από το επιτελεί του υπουργού Εθνιξκής Άμυνας, εξετάζεται αν θα γίνει τελικά η διανυκτέρευση στις Καλύβες στο Δέλτα του Έβρου.

Η καλύβα για να κοιμηθεί ο Πάνος Καμμένος παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από ιδιώτη που την χρησιμοποιεί για ψάρεμα και κυνήγι και όπως μετέδωσε σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός  STATUS 94.2  ανακαινίστηκε πλήρως από τον Ελληνικό Στρατό για να φιλοξενήσει τον Υπουργό αλλά και να χρησιμοποιηθεί εν συνεχεία ως φυλάκιο. Στην καλύβα τοποθετήθηκαν θερμάστρες πετρελαίου και καινούργια ξύλινα κρεβάτια όπου θα καταλύσουν ο Υπουργός και ο Στρατηγός ΓΕΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πάντως ο κ.Καμμένος δεν δέχθηκε να συναντήσει τους κυνηγούς και ψαράδες της περιοχής, σύμφωνα με όσα είπε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Νώντας Τερζής. Εξέφρασε τα παράπονα των κυνηγών που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια συνάντηση μαζί του, ενώ περιμένουν ακόμη, να επικυρωθεί από την Βουλή, η υπόσχεση του Υπουργού, ότι οι καλύβες του Δέλτα θα θεωρούνται φυλάκια του Ελληνικού Στρατού και δεν θα κινδυνεύουν με κατεδάφιση ως αυθαίρετα.

Πηγή: onalert.gr